Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nastydlý Švarc v Jokohamě nebodoval

Česká triatlonová asociace | 17.05.2014 | přečteno: 2103×

Přemysl Švarc se jako jediný Čech postavil na start třetího závodu seriálu mistrovství světa v triatlonu. V Jokohamě, kde zároveň byla odstartována kvalifikace o olympijské hry v Rio de Janeiru, skončil na 44. místě. Vendulu Frintovou do Japonska nepustila zlomenina prstu na noze.

Na asijské půdě se Švarcovi zpravidla daří, ale tentokrát mu v Jokohamě pšenka nekvetla. Po dvou nevydařených závodech v Aucklandu a Kapském městě zabral v cyklistickém tréninku a chtěl si z prvního klání spadajícího do olympijské kvalifikace odnést nějaké body. To se mu bohužel nepovedlo, protože po cestě do Japonska nastydl, proležel dva dny v posteli a v závodě elitních světových triatlonistů jeho zdravotní stav sehrál svou roli. Nakonec z toho bylo 44. místo.

„Letošní sezona je zatím zakletá. Když už jsme položili dobrý základ v tréninku, tak cestou do Jokohamy nastydnu. Celé dva dny jsem proležel v posteli s nadějí, že už to bude dobré. Bohužel jsem měl hlavu jak v oblacích a dýchání bylo jako když mě někdo škrtí,“ popisoval Švarc, kterého po závodě sužovala zimnice.

Český triatlonista by svým umístěním na body do olympijské kvalifikace dosáhl, ale nevešel se do časového limitu. „Nejhorší je, že 44. místo by stačilo na body, ale nevešel jsem se do 5% cut-off. To tu hořkost jen podtrhuje. Pokud se nezadaří na v Londýně, tak začnu mít problém se na závody dostat. A to bude teprve špatně,“ uzavřel Švarc.

Závod ve zdrcujícím finiši vyhrál úřadující mistr světa Javier Gómez ze Španělska, který slaví třetí triumf ve třech letošních závodech MS. Gómez na modrém koberci přesprintoval svého krajana Maria Molu. Třetí doběhl Jihoafričan Richard Murray. Na stupně vítězů nedosáhlo bratrské duo Alistair a Jonathan Brownleeovi, kteří obsadili čtvrté a páté místo.

Závod žen ovládla Američanka Gwen Jorgensenová před Japonkou Ai Uedaová a Agnieszkou Jerzykovou z Polska. Dalším závodem seriálu MS bude za dva týdny podnik v Lonýně.

Výsledky: WTS Jokohama, 3. závod seriálu MS

Muži:

1. Javier Gomez (Špa) 1:45:31, 2. Mario Mola (Špa) 1:45:31, 3. Richard Murray (JAR) 1:46:00, 4. Alistair Brownlee (Brit) 1:46:27, 5. Jonathan Brownlee (Brit) 1:46:29.

Ženy:

1. Gwen Jorgensenová (USA) 1:58:38, 2. Ai Uedaová (Jap) 1:59:14, 3. Agnieszka Jerzyková (Pol) 1:59:24, 4. Yuka Satová (Jap) 1:59:43, 5. Alice Bettová (Ita) 1:59:58.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 18.05.2014 00:07:54

Přemysl Švarc se jako jediný Čech postavil na start třetího závodu seriálu mistrovství světa v triatlonu. V Jokohamě, kde zároveň byla odstartována kvalifikace o olympijské hry v Rio de Janeiru, skončil na 44. místě. Vendulu Frintovou do Japonska nepustila zlomenina prstu na noze.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.