Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kontrolní srazy triatlonových juniorů a dorostu

Česká triatlonová asociace | 19.02.2014 | přečteno: 1852×

V uplynulých dvou týdnech proběhly tři kontrolní srazy juniorů a dorostu. Report ze společné akce připravil Jaroslav Formánek, který mluvil o zlepšené výkonnosti v plavání i posunu v běžecké přípravě.

V nymburském Sportovním centru se nejdříve ve dnech 6. – 9. 2. 2014 sjelo osm juniorů zařazených do výběru C. Závodníci potěšili zlepšenou výkonností v plavání i posunem v běžecké přípravě. Vysloužili si i pochvalu naší trenérské specialistky Heleny Fuchsové. 12. února do Nymburka dorazili závodníci výběrů A a B a o den později dorostenci zařazení do stejných skupin. Bohužel u juniorů i dorostenců byla velká marodka. Někteří přihlášení závodníci se pro nemoc omlouvali i na poslední chvíli. Program těchto výkonnostně lepších skupin byl do určité míry podobný s juniorským výběrem C.

Nejdříve proběhly testy a poté následoval tréninkový program. Část plaveckých tréninků u obou skupin vedla již tradičně plavecká specialistka Ivana Felgrová . Mimo tréninkového efektu bylo cílem tréninkových jednotek oživit závodníkům rozdíl v tréninkových prostředcích dle úkolu, který byl pro daný trénink dán.

Závodníci absolvovali tréninkovou jednotku zaměřenou např. na techniku, další na rozvoj závodního tempa, další na silově kondiční plavání, atd. Běžecká příprava pod vedením Heleny Fuchsové se nezaměřovala pouze na kontrolu a posun ve speciálních běžeckých cvičeních, odrazových cvičeních, ale tentokráte více na samotný běh se zaměřením hlavně na výbušnost, rychlost, ale i tempovou vytrvalost prostřednictvím extenzivních intervalových tréninků.

Dorostenečtí závodníci absolvovali upravený a zkrácený plavecký a běžecký program. Další čas věnovali cyklistické přípravě na trenažérech pod vedením našeho nového specialisty Ivana Rybaříka.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 07.04.2014 11:46:15

V uplynulých dvou týdnech proběhly tři kontrolní srazy juniorů a dorostu. Report ze společné akce připravil Jaroslav Formánek, který mluvil o zlepšené výkonnosti v plavání i posunu v běžecké přípravě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.