Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ironman poprvé v Česku. V srpnu 2024 se pojede 70.3 v Hradci Králové

Ironman poprvé v Česku. V srpnu 2024 se pojede 70.3 v Hradci Králové
foto: archiv Ironmana

Radek Narovec | 26.09.2023 | přečteno: 8051×

Plánujete příští sezonu? Určitě byste si neměli nechat ujít možnost zúčastnit se premiéry značky Ironman na české půdě. Konkrétně víkend 16.-18. srpna 2024 bude Hradec Králové plný aspirantů na titul (půl)železného muže. V úterý tuto novinku oznámil na tiskové konferenci Roman Šinkovský, který licenci pro pořádání závodu top světové úrovně získal.

„V Hradci Králové bude na programu hlavní závod 18. srpna na poloviční distanci 70.3, dále olympijská distance, štafety, dětské závody a noční běh,“ řekl Roman Šinkovský, který v Česku pořádá OCR závody Gladiator Race, Hradecký (půl)maraton a další. S organizací bude vypomáhat polská společnost Sport Evolution, jež pořádá ironmany doma v Polsku.

„Zázemí celého závodu bude v samotném centru města po obou stranách Labe,“ dodal s tím, že plavecká část se uskuteční právě v Labi, cyklistická vyvede účastníky zvlněnou krajinou kolem Třebechovic, Českého Meziříčí a Jaroměře a běh se odehraje na čtyřech okruzích v centru Hradce kolem soutoku Labe a Orlice.

Soutěžit se bude o prize money 15.000 dolarů a samozřejmě se počítá s účastí age group závodníků. Ve hře bude i 30 slotů pro MS Ironman 70.3 2025.

Registrace mají být spuštěny v půlce října. Startovné zatím nebylo zveřejněno.

„Je to pro mne výzva zavítat i na kratší distance. Je to historický milník pro český triatlon,“ řekl na tiskové konferenci Petr Vabroušek, ikona českého triatlonu a mnohonásobný ironmanský finišer. Stejně jako pořadatelé věří, že příchod značky Ironman výrazně podpoří růst triatlonové komunity u nás. „Doufám, že tato událost přiláká i závodníky ze zahraničí, protože Hradec Králové je velice dostupná lokalita.“

„Chceme vytvořit nové silné publikum a pole závodníků… Naším cílem je oslovit úplně nové lidi vedle stávající triatlonové komunity,“ řekl Šinkovský na otázku ohledně možnosti pořádání Ironmana na celé distanci s tím, že se rozhodne během dvou až tří let.

Startovné je standartně řízeno regulemi IM, pro Česko bude nastaveno kolem 270 až 280 euro a bude se navyšovat, jak se bude závod blížit, dodal.

„Na hlavní závod je kapacita 1500 závodníků. Možná to je ambiciozní plán, ale cílíme na minimálně 1200 lidí,“ uvedl Šinkovský.

Zajímavé je, že ČTA zatím nepočítá se zařazením hradeckého závodu do svých pohárů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 26.09.2023 09:31:56

Plánujete příští sezonu? Určitě byste si neměli nechat ujít zúčastnit se premiéry značky Ironman na české půdě. Konkrétně víkend 16.-18. srpna 2024 bude Hradec Králové plný aspirantů na titul (půl)železného muže. V úterý tuto novinku oznámil na tiskové konferenci Roman Šinkovský, který licenci pro pořádání závodu top světové úrovně získal.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.