Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Závod pro elitu i rekreační triatlonisty. O pohárové body se bude závodit v Sokolově

Závod pro elitu i rekreační triatlonisty. O pohárové body se bude závodit v Sokolově
foto: archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 03.08.2017 | přečteno: 2335×

Po třech letech se český triatlonový pohár vrací do Sokolova, kde se bude závodit v sobotu 12. srpna. Na start se postaví domácí elita i hobby závodníci. Jan Čelůstka se bude snažit prodloužit svou vítěznou pohárovou sérii.

Velká cena města Sokolova a Karlovarského kraje je předposledním závodem v kalendáři Triatlon Czechtriseries 2017 (Český pohár v olympijském a sprint triatlonu). Na závodníky čeká krásná trať o distancích 750 metrů plavání – 20 km cyklistika – 5 km běh.

„Celý závod se odehraje na jezeře Michal a v jeho nejbližším okolí. Je to nádherné místo. Při plavání čeká na závodníky průzračná voda. Pak se s kolem vydají po úplně nové a uzavřené silnici na Podstrání, kde se otočí a pojedou zpět. Dá se říct, že cestou tam absolvují deset kilometrů do kopce, zpátky deset kilometrů z kopce. Běžecká část se odehraje na okruhu kolem jezera v pěkné krajině po zvlněném terénu,“ říká Jiří Dvořák, člen organizačního týmu.

V letošním pohárovém ročníku zatím nasbírali nejvíce bodů František Kubínek, Štěpán Krátký a Jakub Powada. Žádný z nich nebude na startu sokolovského závodu chybět. Do výsledného pořadí ovšem jistě výrazně promluví i Jan Čelůstka, který sice absolvoval o jeden závod méně než předchozí jmenovaní, oba své starty však proměnil ve vítězství. Na startu bude i Jan Volár, který skončil dvakrát druhý.

Kategorii žen vládne Romana Gajdošová – tři starty, tři výhry a jasné pohárové vedení. Její jméno ale ve startovní listině sokolovského závodu chybí. K papírovým favoritkám budou patřit například Pavlína Poláčková či Lucie Obermannová.

„V letošním závodě budou poprvé moci změřit síly rekreační triatlonisté s českou elitou, což bezpochyby přispěje k atraktivitě závodu a může jej i do jisté míry ovlivnit,“ upozorňuje ředitel závodu Petr Sýkora.

Závod je otevřený všem. Přihlašovat se bude možné také na místě, přičemž startovné vyjde na pouhých 100 korun a zahrnuje i finisherské tričko. „Pořádáme závod pro všechny. Ať se přijdou protáhnout mladí i staří. V programu jsou i závody pro děti, které mají startovné zdarma,“ říká Jiří Dvořák.

Kategorie dospělých se na start vydají ve 13 hodin, vyhlášení výsledků je naplánováno na 16. hodinu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 10.08.2017 17:18:13

Po třech letech se český triatlonový pohár vrací do Sokolova, kde se bude závodit v sobotu 12. srpna. Na start se postaví domácí elita i hobby závodníci. Jan Čelůstka se bude snažit prodloužit svou vítěznou pohárovou sérii.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.