Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Švarce v Mexiku dělilo od medaile pár vteřin, i tak se přiblížil účasti na olympiádě

Švarce v Mexiku dělilo od medaile pár vteřin, i tak se přiblížil účasti na olympiádě
foto: archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 06.10.2015 | přečteno: 2160×

Cozumel v Mexiku hostil závod Světového poháru v triatlonu a za velkou louži se vydala i trojice českých reprezentantů Petra Kuříková, Jan Volár a Přemysl Švarc. A právě Švarc si připsal skvělý výsledek, když doběhl šestý a výrazně poskočil v rankingu olympijské kvalifikace pro Rio.

V Cozumelu se bojovalo na tratích sprintu, tedy 750 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu. Švarcovi se závod vydařil a dokonce bojoval o stupně vítězů. Nakonec z toho bylo šesté místo se ztrátou pouhých pěti vteřin na stříbrnou pozici.

„Kdyby mi to někdo řekl před startem, jak skvěle se mi bude závodit, asi bych neveřil. Plavání super pocit, kolo se nejelo, ale bylo hodně nervozní a technické pasáže někteří pojali jako kamikaze nehledíc na kužely. Ale naštěstí jsem se vyhnul všem karambolům. Běh od začátku rachot a 400m před cílem jsem zkusil svoji chvilku a běžel o 2.-3. flek. Bohužel ty sprinty mi moc nejdou. I tak super 6. místo a 336 bodů do OH rankingu, takže jsem momentálně 69. a na dohled kvalifikaci,“ zhodnotil Švarc, který je nyní tři místa od pozice, která zajišťuje účast na olympiádě.

„Teď se plně soustředit na SP Alanya ať formu prodám a můžu mít klid na zimní přípravu,“ dodal Švarc. V mužském závodě zvítězil Jihoafričan Richard Murray před Kanaďanem Kylem Jonesem a Maďarem Gáborem Faldumem. Druhý český reprezentant Jan Volár obsadil 52. místo.

Mezi ženami bojovala v českém dresu Petra Kuříková a doběhla na 33. místě. Zvítězila Japonka Ai Uedaová před Rachel Klamerovou z Nizozemí a Erin Denshamovou z Austrálie.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 06.10.2015 15:04:44

Cozumel v Mexiku hostil závod Světového poháru v triatlonu a za velkou louži se vydala i trojice českých reprezentantů Petra Kuříková, Jan Volár a Přemysl Švarc. A právě Švarc si připsal skvělý výsledek, když doběhl šestý a výrazně poskočil v rankingu olympijské kvalifikace pro Rio.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.