Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Řenč s Křivánkovou obhájili na mistrovském Moraviamanovi pozice favoritů

Řenč s Křivánkovou obhájili na mistrovském Moraviamanovi pozice favoritů
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 22.06.2021 | přečteno: 1390×

Pohárová sezona odstartovala velkolepě: na Moraviaman Triathlonu si pro mistrovské tituly dojeli Tomáš Řenč se Simonou Křivánkovou, kteří si tak zároveň připsali maximální počet bodů do Českého poháru v dlouhém triatlonu.

Nad Otrokovicemi panovalo v sobotu 19. června tropicky horké počasí, které závodníkům ještě více zkomplikovalo boj s náročnou ironmanskou distancí. Při ní nejprve absolvovali 3,8 km plavání v koupališti Štěrkoviště, následně se vydali novou cyklistickou trať o délce 180 km a nakonec absolvovali maratonský běh na cyklostezce u Baťova kanálu.

V závodě mužů hned od prvních metrů potvrzoval roli favorita Tomáš Řenč, který si v plavecké části vypracoval dvouminutový náskok. „V první polovině cyklistiky jsem náskok navýšil přibližně na deset minut. Pak se na měl ale začalo podepisovat vedro a pobolívala mě hlava. Tělo to nezvládalo tak, jak bych si představoval,“ popsal český šampion.

Proto se mu začali postupně přibližovat Polák Daniel Jakimiuk s Petrem Vabrouškem. Prvně jmenovaný vstupoval do běžecké části se čtyřminutovou ztrátou. V běhu ale dokázal Řenč útok odrazit a zvítězil s náskokem více než 10 minut. „Říkám si, že je trochu škoda, že Jakimiuk ve druhé půlce běhu odpadl. Kdyby mě stíhal trochu déle, dostal bych ze sebe víc a možná překonal svůj traťový rekord, od kterého mě takhle dělily asi dvě minuty,“ dodal Řenč.

Pochvaloval si také možnost plavat v neoprenu – technický delegát ČTA totiž s podporou pořadatelů rozhodl o tom, že výhradně pro tento závod byla navýšena teplotní hranice pro použití neoprenů. Stalo se tak z bezpečnostních důvodů, protože bazény byly kvůli epidemii koronaviru zavřené a triatlonisté se nemohli plnohodnotně připravit na náročnou plaveckou část. „I když byla voda poměrně teplá, vůbec mi to nevadilo. Tím, že jsem od jara plaval v neoprenu, tak mi to poměrně pomohlo,“ řekl Řenč.

V závodě žen šla jako první z vody Markéta Cibulková, za kterou Křivánková zaostala o více než šest minut. V cyklistické části se ale situace rychle otočila – Křivánková přijela do druhého depa s přibližně půlhodinovým náskokem. „V cyklistice jsem zajela slušný čas a teplé počasí mi vůbec nevadilo. Běh jsem rozeběhla s pokusem o pokoření traťového rekordu, který držím z roku 2016. Bohužel jsem se ale hned v úvodu tak šikovně osvěžila vodou, že mi boty čvachtaly celý maraton. Ve druhém kole se mi pak nedařilo tempo držet a bylo jasné, že rekord se konat nebude,“ napsala Křivánková na svůj facebookový profil.

Další závod Českého poháru v dlouhém triatlonu se uskuteční na Slovensku – 8. srpna se bude v Piešťanech závodit na tratích Slovakmana 226.

Moraviaman Triathlon, Otrokovice, 19. června 2021

Muži: 1. Tomáš Řenč 8:21:07, 2. Daniel Jakimiuk 8:31:50, 3. Jan Oppolzer 8:43:10

Ženy: 1. Simona Křivánková 9:33:02, 2. Markéta Cibulková 10:51:59, 3. Renáta Benčová 11:43:00

Kompletní výsledky najdete zde.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 22.06.2021 09:46:44

Pohárová sezona odstartovala velkolepě: na Moraviaman Triathlonu si pro mistrovské tituly dojeli Tomáš Řenč se Simonou Křivánkovou, kteří si tak zároveň připsali maximální počet bodů do Českého poháru v dlouhém triatlonu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.