Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Již tento víkend! Na triatlon XTERRA Czech míří šest mistrů a mistryň světa

Již tento víkend! Na triatlon XTERRA Czech míří šest mistrů a mistryň světa
foto: Xterra Czech, Václav Pancer

Xterra Czech | 20.06.2021 | přečteno: 1629×

Mekkou terénního triatlonu v Evropě je bez nadsázky malé Šumavské městečko Prachatice. Nejstarší závod světového poháru na půdě „starého“ kontinentu zapíše letos už 18. ročník, to vše navíc pod vedením jediného rodinného klanu Pilouškových. Přes nejistotu spojenou s šířením infekce Covidu se nakonec závod odehraje v plnotučné podobě, navíc s účastí nejlepších světových závodníků včetně šesti osobností, které již získali titul mistra světa. SLEDUJTE ŽIVĚ SHORTTRACK MUŽŮ

Sobota a neděle tohoto víkendu nabídnou pestrý triatlonový program. V sobotu čeká na 320 závodníků dlouhý závod Original. Ten se skládá z 1500 metrů plavání v Křišťanovickém rybníce, 33 km horského kola drsným šumavským krajem, po kořenech, kamenech, brody i mezi úvozy šumavských polí a luk a na závěr 10 km běhu z renesančního Velkého náměstí v Prachaticích směrem na Dubový vrch a zase zpět do cíle před Sochou spravedlnosti na místním rynku.

V neděli se potom 30 nejlepších mužů a žen hlavního závodu může postavit na start prestižního XTERRA Short Tracku, který bude celý přenášen přímým přenosem České televize. Na závodníky čeká 40 minut extrémního triatlonu v krátkých, ale velmi technických okruzích okolo Křišťanovického rybníka. 400 metrů plavání, 9 km na kole a na závěr 2,2 km běhu. To vše v maximálním tempu, loket na loket po krásné čerstvě vystavené trase v lesích nad Záblatím. Short Track je lukrativní jak pro diváky podél tratí, kteří nakonec mohou dorazit, tak pro televizní kamery, kterých bude podél trasy hned patnáct. To slibuje nevídaný televizní přenos v historii českého triatlonu. Start žen je v neděli 20.6. v 9:00, muži se postaví na start v 10:30.

Na startu nebude chybět největší legenda terénního triatlonu, španěl Ruben Ruzafa, sedminásobný mistr světa. V posledních dvou letech ale kraloval francouzský triatlonista Arthur Serrieres, současná světová dvojka, také bude na startu. První závod světového poháru 2021 vyhrál na Lago di Garda jiný Francouz, Arthur Forrisier, mistr světa z roku 2019. Na stupně vítězů bude aspirovat ale také domácí Lukáš Kočař, který se blýskl v Itálii letos třetím místem. Mezi adepty na přední příčky budou patřit také Chané, Carloni, Roth, Schumann, Dolores nebo domácí Dušek, Bednarský, Soukup a další.

Mezi ženami bude hlavní adeptkou na vítězství mistryně světa do 23 let, Švýcarka Loanne Duvoisin, která ovládla první díl světového poháru. Itálie postaví na start hned trojlístek silných závodnic. Mistryni světa z roku 2019 Eleonoru Peroncini, mistryni světa v zimním triatlonu 2021 Sandru Mairhofer, a také loni druhou v Prachaticích Martu Menditto. Domácí barvy bude znovu hájit legendární Helena Karásková, také mistryně světa v terénním triatlonu. Bez šance na TOP 5 není ani Jindřiška Zemanová.

Diváci jsou k závodu zvaní, vzhledem k uvolněným opatřením se mohou na sportovní klání podívat osobně. Atmosféru závodu přiblíží živý komentář hlasů České televize, Standy Bartůška a Tomáše Budky, ale také hudba skvělého DJ Frikyho. Ten spojí v sobotním podvečeru síly i s hlasem XTERRA, moderátorem Chunem v pěveckém setu na prachatickém náměstí. Na diváky také čekají stánky partnerů závodu včetně outdoorového kadeřnického salonu Paul Mitchell. Další informace najdou zájemci na www.xterra.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

xterraczech muž 16.06.2021 18:55:55

Mekkou terénního triatlonu v Evropě je bez nadsázky malé Šumavské městečko Prachatice. Nejstarší závod světového poháru na půdě „starého“ kontinentu zapíše letos už 18. ročník, to vše navíc pod vedením jediného rodinného klanu Pilouškových. Přes nejistotu spojenou s šířením infekce Covidu se nakonec závod odehraje v plnotučné podobě, navíc s účastí nejlepších světových závodníků včetně šesti osobností, které již získali titul mistra světa.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.