Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Česká Xterra pokračuje v sobotu na ústecké Miladě

Česká Xterra pokračuje v sobotu na ústecké Miladě
foto: Miladatlon

Xterra Czech | 21.08.2020 | přečteno: 2146×

Třetí závod seriálu českého poháru v terénním triatlonu pod názvem XTERRA CZECH bude hostit jezero Milada u Ústí nad Labem. Na závodníky čeká na výběr z mnoha tratí různých délek i disciplín. Pohárový závod je vypsán na tradičních tratí 1500 m plavání, 32 km kola a 10 km běhu. Zvláštností závodu je možnost poprvé v historii XTERRA použít Gravel biky.

„Štěrkové, hliněné i zpevněné cesty v okolí jezera Milada přímo vyzývaly k uvolnění pravidel a umožnění poprvé v historii terénního triatlonu použít gravel biky,“ vysvětluje Michal Piloušek, ředitel seriálu XTERRA. Bude ovšem zajímavé sledovat, kolik závodníků se již podobným strojem vybavilo, případně kolik z nich upřednostní horská kola, na která jsou z XTERRA závodů zvyklí. Dle indicií od pořadatelů a závodníků, kteří měli možnost porovnávat, by měl být ale právě Gravel bike výhodou. V sobotu 22.srpna půjde ale nejen o elitní závody českého poháru, ale především o šanci pro hobby sportovce a děti triatlon, případně kvadriatlon, který je také v nabídce, vyzkoušet. Miladatlon je velký závodní den, který navíc letos přitáhl i nejlepší české závodníky.

Mezi muži bude k hlavním favoritům patřit Jan Šneberger. Na prvním závodě českého poháru Dachsman skončil druhý za bezkonkurenčním Kočařem. Díky tomu, že Šneberger kombinuje silniční a terénní triatlon, bude pravděpodobně hlavním favoritem na této „tahavé“ trati. Na paty mu budou chtít šlapat tradiční účastníci Českého poháru – Petr Cmunt, Michal Francke, Adam Holomoucký, Tomáš Strnad nebo Jan Berka. Bude zajímavé sledovat, komu bude jiný styl závodu nejvíce sedět, kdo dokáže využít povolené jízdy v háku, a kdo naopak bez techniky horského kola nebude stačit.

V ženské kategorii, při absenci suverénní Heleny Karáskové, bude pravděpodobně favoritkou číslo jedna Lenka Fanturová. Skvěle běžela na Dachsmanovi, kde skončila druhá, navíc jí vyhovuje méně technická trasa kola, vždyť Fanturová je bývalou reprezentantkou v olympijském triatlonu. Náskok po plavání se bude snažit využít o generaci mladší Pavlína Vargová. Jana Dubcová naopak bude ztrátu po plavání, jako obvykle, smazávat na kole a běhu.

Napínavé souboje budou tentokrát ještě vyšperkovány nepředvídatelností nového typu závodu. I to, jak tento testovací podnik nových možností gravel kol dopadne, ukáže, zda právě štěrkolety mohou být budoucností triatlonu nebo jen krátkodobým výstřelkem. Všechny fanoušky zveme k jezeru Milada k osobní účasti, bohužel startovní listina je plná, proto žádáme závodníky, aby se již na místě nedožadovali registrace. Více informací, příjezdové trasy a podobně najdou zájemci na www.miladatlon.cz!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

xterraczech muž 21.08.2020 10:29:41

Třetí závod seriálu českého poháru v terénním triatlonu pod názvem XTERRA CZECH bude hostit jezero Milada u Ústí nad Labem. Na závodníky čeká na výběr z mnoha tratí různých délek i disciplín. Pohárový závod je vypsán na tradičních tratí 1500 m plavání, 32 km kola a 10 km běhu. Zvláštností závodu je možnost poprvé v historii XTERRA použít Gravel biky.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.