Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Do Karlových Varů opět zamíří hvězdy světového triatlonu

Do Karlových Varů opět zamíří hvězdy světového triatlonu
foto: CITY TRIATHLON Karlovy Vary, Roman Knedlík

Česká triatlonová asociace | 31.07.2019 | přečteno: 1971×

Nejlepší triatlonisté světa mají v srpnu namířeno do Karlových Varů, kde se už potřetí uskuteční závod ITU Světového poháru CITY TRIATHLON. Na startovní listině figurují závodníci ze 40 zemí světa, s nimiž bude bojovat i pětice nejlepších českých reprezentantů.

Nádherné lázeňské centrum se už třetí rok v řadě stane centrem triatlonového světa. O víkendu 23.-25. srpna totiž přivítá závod ITU Světového poháru, kterým vyvrcholí nabitý program akce CITY TRIATHLON Karlovy Vary. A i tentokrát figurují mezi přihlášenými závodníky hvězdná jména!

„Při pohledu do startovní listiny je jasné, že nás čekají skvělé závody! Jsme rádi, že můžeme znovu přivítat závodníky, kteří v Karlových Varech v minulých letech předváděli fantastické výkony, ale i úplně nová jména ze světové špičky. Budeme zvědaví, jak se poperou nejen s kvalitními soupeři, ale také s velmi náročnou tratí,“ říká ředitel závodu Vladimír Malý.

Největší favoritkou závodu žen zůstává česká reprezentantka Vendula Frintová, která přijede obhajovat loňský triumf. Dlouhodobě nejúspěšnější česká závodnice už má prakticky zajištěný start na olympijských hrách v Tokiu a je pravděpodobné, že právě v Karlových Varech se naposledy představí domácím fanouškům před startem na své čtvrté olympiádě.

S hvězdami světového triatlonu změří síly také Petra Kuříková. I ona měla před rokem závod v Karlových Varech skvěle rozjetý, pak ale musela odstoupit kvůli pádu v cyklistické části. Aktuálně má však vynikající formu, kterou potvrdila ziskem stříbrné medaile na evropském šampionátu ve sprintu! Třetí českou reprezentantkou na startu bude talentovaná Iveta Fairaislová.

K hvězdám závodu bude patřit také Britka Beth Potterová, která je letošní mistryní Evropy. Mezi favoritky se řadí i Američanka Chelsea Burnsová, jež už má na kontě několik medailí ze závodů světového poháru. O vítězství se bude chtít porvat i její reprezentační kolegyně Tamara Gormanová, která v závodech světového poháru pravidelně útočí na stupně vítězů. Mezi hvězdy závodu se zařadí Maďarka Zsófie Kovácsová a Ukrajinka Julia Jelistratovová, která dokázala na konci minulé sezony ovládnout světový pohár v Salinas.

V závodě mužů budou české barvy hájit Jan Čelůstka s Františkem Linduškou, který loni vybojoval v Karlových Varech fantastické páté místo. Na místo činu se po roce vracejí ruští bratři Igor a Dmitrij Polyanští. Druhý jmenovaný bude obhajovat vítězství z loňského roku. Chybět nebude ani stříbrný muž minulého ročníku – Ir Russell White. Na startu bude stát také nejlepší slovenský reprezentant Richard Varga, který patří k nejlepším závodníkům v Evropě a k nejlepším plavcům na triatlonové scéně. Loni se stal mistrem Evropy ve sprintu, o rok dřív byl evropským šampionem v aquatlonu. Ve Varech ale na úspěch čeká. Dočká se letos?

Jeho plány bude jistě chtít překazit Francouz Simon Viain, který pravidelně atakuje nejlepší desítku v závodech mistrovství světa. Medaile ze závodů světového poháru má na svém kontě i italský závodník Daniel Stattef.

O účast ve Varech projevily zájem i další hvězdy, které láká nádherná trasa. Ta patří k vůbec nejatraktivnějším ve světovém triatlonovém kalendáři. Také letos se její plavecká část odehraje na Rolavě, odkud se závodníci vydají do lázeňského centra. Druhé depo, cíl a centrum závodu pak bude přímo na Divadelním náměstí, kde čeká na fanoušky velká novinka: „Na Divadelním náměstí vybudujeme šedesátimetrovou tribunu. Naproti ní pak bude LED obrazovka, na které bude možné sledovat celý průběh závodu,“ říká Vladimír Malý.

CITY TRIATHLON Karlovy Vary ovšem není jen pro profesionály. Už v pátek odstartuje program Českým pohárem žactva. V sobotu dopoledne se uskuteční Baby Duathlon. Populární závod kombinuje běh a cyklistiku a je určen i těm nejmenším dětem. V sobotu odpoledne se pak konají otevřené závody Age Groups na tratích 700 m plavání, 20 km kolo, 5 km běh.

Sobotní program pak uzavře koncert skupiny Hamleti na Divadelním náměstí, jejímiž členy jsou herci a moderátoři Dalibor Gondík, Aleš Háma a Jakub Wehrenberg.

V neděli program vyvrcholí závodem světového poháru, kdy se na start postaví největší hvězdy českého a světového triatlonu.

Podrobné informace o CITY TRIATHLON Karlovy Vary 2019 naleznete na:

www.citytriathlon.cz

www.facebook.com/…triathlon.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 31.07.2019 16:30:53

Nejlepší triatlonisté světa mají v srpnu namířeno do Karlových Varů, kde se už potřetí uskuteční závod ITU Světového poháru CITY TRIATHLON. Na startovní listině figurují závodníci ze 40 zemí světa, s nimiž bude bojovat i pětice nejlepších českých reprezentantů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.