Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Triatlonisté vezou medaile z Evropského poháru ve Francii

Triatlonisté vezou medaile z Evropského poháru ve Francii
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 03.03.2019 | přečteno: 1883×

Českým triatlonistům se v závodě evropského poháru ve francouzském Liévinu mimořádně dařilo. Pod střechou atletické haly v atraktivním formátu závodu se jich v sobotu 2. března hned šest probojovalo do finálových závodů!

Ve Francii se představili Jan Volár, Tomáš Zikmund, Lukáš Červenka, Ondřej Olšar, Filip Václavík, Radim Grebík a Alžběta Hrušková, kteří bojovali o body do světového žebříčku na distancích super sprint triatlonu – 150 metrů plavání, 3 kilometry kolo, 1 kilometr běh. Závodilo se přitom v atletické hale, do které byl pro potřeby triatlonového závodu vestavěn bazén. Cyklistika i běh se pak odehrávaly na tartanové dráze. Čeští reprezentanti pak šli na start během jednoho dne hned několikrát – v rozjížďkách, v semifinále a finále.

Do finále B se probojovali Tomáš Zikmund (celkově 16.), Radim Grebík (17.) a Lukáš Červenka (23.). Ve finále A se představili Ondřej Olšar a Jan Volár. Ondřej Olšar se dokonce v průběhu cyklistické části dostal do úniku, nakonec byl ale skupinou dostižen a do cíle si doběhl pro šesté místo. Jan Volár finišoval jen osm vteřin za ním jedenácté příčce.

„Hodně klíčové bylo, z jaké pozice přijel člověk po cyklistice do depa. A pak jak zvládl depo, protože v tom krátkém běhu byli všichni závodníci na podobné úrovni. Stejně jako ostatní jsem proto nechtěl v depu ztrácet čas přezouváním, tak jsem běhal bos. Ke konci už proto byly nohy trochu bolavé,“ řekl ke své taktické Ondřej Olšar.

V závodě žen mělo Česko jedinou zástupkyni – Alžbětu Hruškovou, která se jako juniorka probojovala i v elitní kategorii do finále A. V něm si doběla pro devátou příčku.

Dodatečným oceněním pak bylo vítězství Radima Grebíka a Alžběty Hruškové v redukovaném pořadí Evropského poháru juniorů! „Pro mě je to asi zatím největší úspěch v kariéře,“ říká Alžběta Hrušková. „Přitom jsem s medailí ani nepočítala – junioři totiž měli mít vlastní závod v neděli, nakonec ale byly starty společné,“ dodává.

Z triumfu se radoval i Radim Grebík: „Pro mě je to určitě největší vítězství v životě. Na závod jsem přitom jel, abych sbíral zkušenosti mezi dospělými. A tohle je takový hezký bonus.“

Francouzský závod se konal v divácky velmi zajímavém formátu, který měl spád a umožňoval sledovat veškeré dění na trati. „Bylo to velmi specifické a zajímavé. A hlavně extrémně rychlé! Rozhodovala každá vteřina,“ říká Martin Hotový, sportovní ředitel České triatlonové asociace. „S výkony českých závodníků jsem velmi spokojen. I když ve startovním poli nebyli nejlepší světoví závodníci, přijelo několik velmi kvalitních triatlonistů – například aktuální mistr Evropy, který skončil třetí, a také juniorský mistr světa. I tak jsme měli téměř všechny závodníky ve finále.“

Evropský pohár, Liévin, 2. března

Muži: 1. Christophe Perham (VB), 2. Csongor Lehmann (Maď), 3. Pierre Le Corre (Fr) … 6. Ondřej Olšar, 11. Jan Volár, 16. Tomáš Zikmund, 17. Radim Grebík, 23. Lukáš Červenka, semifinále: Filip Václavík.

Ženy: 1. Nina Eimová (Něm), 2. Sandra Dodet (Fr), 3. Valentina Riasovová (Rus) … 9. Alžběta Hrušková

Kompletní výsledky: https://triathlon.org/…european_cup

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 03.03.2019 22:25:31

Českým triatlonistům se v závodě evropského poháru ve francouzském Liévinu mimořádně dařilo. Pod střechou atletické haly v atraktivním formátu závodu se jich v sobotu 2. března hned šest probojovalo do finálových závodů!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.