Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Xterra napřesrok představí ShortTrack, exhibici těch nejlepších

Xterra napřesrok představí ShortTrack, exhibici těch nejlepších
foto: Carel du Plessis

Triatlony.com | | 28.10.2018 | přečteno: 2268×

Přijdou vám přenosy z triatlonu moc dlouhé a často se při nich zas tak moc neděje? Od příštího roku to může být jinak. Terénní triatlon Xterra bude zkoušet novinku, tzv. ShortTrack. Pod novým názvem se skrývá závod pro 20 nejlepších profesionálů z hlavního závodu, kteří se v neděli, den po hlavním závodě, utkají na krátké okruhové trati.

Pro fanoušky to bude šance vidět špičkové světové závodníky 8–10× za závod, který bude trvat okolo 50 minut. To znamená, že uvidí kompletní průběh závodu. Na lukrativních místech navíc bude velkoplošná obrazovka, kde poběží živý přenos. Stejné obrázky budou vysílány do světa prostřednictvím internetu.

„ShortTrack je zásadní změna v pojetí triatlonu. Inspirací pro nás je změna v přístupu médií k horským kolům nebo biatlonu, kde zkrácení času závodu vedlo k radikální změně sledovanosti,“ říká za pořadatele Xterra Czech Michal Piloušek mladší a pokračuje:

„Slibujeme si v dlouhodobém horizontu zvýšení zájmu o Xterru jako takovou, kdy ShortTrack bude televizně lukrativní formát a tradiční Xterra zůstane výzvou pro závodníky ve věkových kategoriích.“

Prachatice totiž budou hostit od 2. do 4. srpna 2019 evropský šampionát Xterra, zároveň se zde pojede světový a evropský pohár. To je velký úspěch pro české pořadatele terénního triatlonu, protože po dvou letech letos vrátili Xterru – mladší sestřičku populárního Ironmana – do Česka a hned si získali srdce majitelů licence.

Ale vraťme se do přítomnosti – v neděli v osm večer našeho času si nalaďte facebookové stránky Xterry a sledujte 19 Čechů v akci při letošním světovém šampionátu Xterra. Největší šanci na skvělé umístění má brněnský talent Lukáš Kočař, který by rád dojel v top5.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Triatlony.com muž 28.10.2018 12:07:24

Přijdou vám přenosy z triatlonu moc dlouhé a často se při nich zas tak moc neděje? Od příštího roku to může být jinak. Terénní triatlon Xterra bude zkoušet novinku, tzv. ShortTrack. Pod novým názvem se skrývá závod pro 20 nejlepších profesionálů z hlavního závodu, kteří se v neděli, den po hlavním závodě, utkají na krátké okruhové trati.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.