Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
DENÍK: Winterman? Krásný závod, ale připravte se na jeho specifika
12.11.2021 | David Jílek

Winterman. Extrémní triatlon o distancích 9 km plavání po proudu Labe, 180 km cyklistiky s převýšením tří tisíc metrů a maraton s cílem na Ještědu. To jsou čistá data. Co se za nimi skrývá? Pojďme se ale podívat, jak letošní ročník – a můj již pátý start – probíhal z mého pohledu. Jestli si myslíte, že k takto specifickému závodu přistupuji po promyšleném tréninku, vězte, že podíl specifické přípravy se oproti běžným dlouhým triatlonům limitně blížil nule…

Přečteno: 3005× | Komentáře: 0

Filozofie "dokážeš víc, než si myslíš" nemá konce, říká česká železná žena
29.10.2021 | Radek Narovec

Abhejali Bernardová ze Zlína před deseti lety přeplavala La Manche, v roce 2018 se pak stala prvním Čechem a desátým člověkem na světě, který dokončil výzvu Oceans Seven, sedm obtížných dálkových přeplaveb po celém světě. Když se však v září nořila do studených vod v anglickém Doveru, byla v ní malá dušička, Čekal ji 1111 km dlouhý ultratriatlon do Prahy…

Přečteno: 2942× | Komentáře: 0   
 
Nechci, aby dětem hrozil syndrom vyhoření z náročného tréninku
19.10.2021 | Radek Narovec

Když v roce 1999 přivážel z Havaje historicky první český triumf v age groups, asi tehdy Honzu Strangmüllera nenapadlo, že jednou po Koně nazve svou tréninkovou skupinu a s tlupou nadšených dětí se pojede podívat na světové hvězdy do Šamorína. A přesně to se stalo a stále aktivní triatlonista se dělí o své dojmy a nadšení: “Chci, aby byly děti zdravé a připravené na jakékoliv sportovní disciplíny, pro které se třeba v budoucnu rozhodnou. Když budou chtít dělat triatlon, super, ale nechci, aby ve věku 10–13 let měly syndrom vyhoření.”

Přečteno: 2830× | Komentáře: 0   
 
PORADNA: Jak si vybrat správný triatlon pro začátečníka
18.10.2021 | Jan Strangmüller

Mít naplánované závody je pro udržení motivace velmi důležité. Bez nich dokáže udržet vysokou tréninkovou morálku opravdu jen málo závodníků. Jak se ale vyznat v triatlonovém kalendáři, když vlastně nevím, jakou distancí začít? Kde se neutopím, či mi všichni neodskočí už po první disciplíně?

Přečteno: 6176× | Komentáře: 0   
 
Tri Cup Adventure uzavře novinkový Muhu Cross Duathlon v Jizerských horách

Tri Cup Adventure uzavře novinkový Muhu Cross Duathlon v Jizerských horách

04.10.2021 | tisková zpráva

Rádi bychom vás pozvali druhou říjnovou neděli (10. října) do malebného městečka Jablonce nad Nisou, kde se v podhůří Jizerských hor u místní přehrady, uskuteční akce pro všechny příznivce běhu a cyklistiky. Závod v terénním duatlonu přináší jedinečnou kombinaci běhu a horského kola.

Přečteno: 1146× | Komentáře: 0   
 
Frintová opět v TOP 10 na mistrovství Evropy! Ve Valencii obsadila 9. místo
27.09.2021 | Česká triatlonová asociace

Vendula Frintová opět prokázala, že patří do mezinárodní triatlonové špičky! Na evropském šampionátu v olympijském triatlonu ve Valencii vybojovala 9. místo. Ve Španělsku se v sobotu 25. září představili také Petra Kuříková (16.), Jan Volár (32.) a Jan Čelůstka (48.).

Přečteno: 1496× | Komentáře: 0   
 
Drsná trať Čechy nezlomila. Dva jsou na ME v terénním triatlonu v elitní desítce
27.09.2021 | Česká triatlonová asociace

Bojovali o medaile, dokonce jeli na prvních místech, a nakonec se dva čeští reprezentanti umístili na mistrovství Evropy v terénním triatlonu v top 10! V italském Molvenu obsadil Lukáš Kočař na společném šampionátu organizací Europe Triathlon a XTERRA 5. místo, Jindřiška Zemanová byla devátá.

Přečteno: 1492× | Komentáře: 0   
 
Na MS v Hamburku byl z Čechů nejlepší Grebík, štafeta skončila 12.
19.09.2021 | Česká triatlonová asociace

Z pětice českých triatlonistů si nejlepší umístění na mistrovství světa (WTCS) v Hamburku připsal Radim Grebík, který v závodě nejprestižnější světové série obsadil 21. místo. Vendula Frintová v sobotu 18. září dokončila na 24. příčce. V neděli mistrovství světa vyvrcholilo závodem smíšených štafet, ve kterých česká sestava vybojovala 12. příčku.

Přečteno: 2605× | Komentáře: 0   
 
Dva Češi se na mistrovství světa v dlouhém triatlonu dostali do top 10
13.09.2021 | Česká triatlonová asociace

Na světovém šampionátu v dlouhém triatlonu se českým reprezentantům dařilo. Tomáš Řenč obsadil v neděli 12. září v nizozemském Almere 7. místo, Simona Křivánková byla desátá, Helena Kotopulu patnáctá. Lukáš Kočař bojoval o medailové příčky, pak ale musel ze závodu odstoupit.

Přečteno: 2231× | Komentáře: 0   
 
SP ve Varech ovládli Němec Nygaard-Priester a Švýcarka Derronová. Z Čechů nejlepší Volár
12.09.2021 | Česká triatlonová asociace

Už popáté přivítalo lázeňské centrum Karlových Varů prestižní závod Světového poháru triatlonistů! Ve fantastické atmosféře, kterou vytvořily tisícovky fanoušků, zvítězili Němec Nygaard-Priester a Švýcarka Derronová. Z jedenácti českých reprezentantů si při závodu CITY TRIATHLON Karlovy Vary nejlépe vedl Jan Volár na 15. místě.

Přečteno: 1296× | Komentáře: 0   
 
Devět Čechů ve startovce nedělního SP v Karlových Varech
10.09.2021 | Česká triatlonová asociace

Karlovy Vary opět ovládne nejlepší světový triatlon! Do ikonického lázeňského centra přijíždějí účastníci olympijských her v Tokiu, nejlepší čeští triatlonisté, amatérští sportovci i celé rodiny s dětmi, aby si užili CITY TRIATHLON Karlovy Vary. Vrcholem nabitého programu bude závod Světového poháru v olympijském triatlonu!

Přečteno: 1117× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Jak natočit emoci při závodu? Chce to plánovat předem
08.09.2021 | Radek Narovec

Miloslav Reiterman je člověkem, kterého při závodě moc nevnímáte. Buďto stojí za kamerou, nebo drží fotoaparát, případně diriguje tým, který má za úkol pořídit z akce ty nejlepší záběry a pomocí nich zachytit atmosféru, či ji dokonce ještě vylepšit. Emoce, nadšení, napětí… to jsou aktiva, jež událost posouvají výše a zvedají její ekonomickou hodnotu. Možná netušíte, kolik příprav je nutné pro to udělat.

Přečteno: 1765× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 918 První Předchozí | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Další Poslední