Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Všichni přejeme Vendule, ať je v Riu do osmičky, říká šéfka triatlonu
31.12.2015 | Česká triatlonová asociace

Předsedkyně ČTA Lenka Kovářová prozradila, na co se všichni fanoušci triatlonu mohou v roce 2016 těšit. Vrcholem sezony bude olympiáda v Riu a Kovářová doufá, že se do Brazílie probojují alespoň dva triatlonoví reprezentanti. V průběhu olympiády pak bude triatlon ve velkém prezentován na Lipně. Nebude chybět druhý ročník závodu TRIPrague a novinkou bude triatlonová reality show.

Přečteno: 2629× | Komentáře: 0

TRIPrague otevřel registrace, věří v tisíc závodníků
31.12.2015 | Česká triatlonová asociace

V srpnu hostilo historické centrum Prahy premiérový triatlonový závod s názvem TRIPrague. A před Vánocemi dostali nejen triatlonisté, ale všichni sportovní nadšenci dárek v podobě otevřené registrace na druhý ročník. Nejen o tomto kroku ale i novinkách s námi pohovořil ředitel České triatlonové asociace Tomáš Petr.

Přečteno: 3655× | Komentáře: 0   
 
Nenechte si ujít tréninkový kemp s Petrem Vabrouškem

Nenechte si ujít tréninkový kemp s Petrem Vabrouškem

04.12.2015 | komerční prezentace

Chystáte se v příštím roce na dlouhý triatlon? Jste nováčky v oboru, nebo už závodíte dlouho, ale ve vašem tréninku, vyladění a vybavení jsou mezery? Chystáte se na Czechmana, Moraviamana, Slovakmana, Oravamana, Krušnomana, Wintermana, Ironmana či Challenge…? Nebo na jakýkoli jiný dlouhý závod (MTB, silničky, horské běhy)? Právě pro vás nabízíme skvělou příležitost spojit příjemné s užitečným – květnový kemp s Petrem Vabrouškem.

Přečteno: 6175× | Komentáře: 0   
 
Česká Xterra po 14 letech končí, pořadatel hlásí únavu "materiálu"

Česká Xterra po 14 letech končí, pořadatel hlásí únavu "materiálu"

23.11.2015 | tisková zpráva

Smutná zpráva pro milovníky terénních triatlonů přišla z Prachatic. Příští rok se neuskuteční Xterra Czech World Tour ani Czech Tour. Přetiskujeme vyjádření organizátorů z Facebooku.

Přečteno: 6054× | Komentáře: 0   
 
PORADNA: Jak trénovat na kole, když to venku nejde?
19.11.2015 | Petr Vabroušek

Podzimní plískanice jsou neodvratně tady a pro výše nadmořsky ubytované začne velmi brzy hrozit mráz, sníh a náledí. Posezonní pauza je povětšinou za vámi a právě teď máte začít najíždět nezbytné cyklistické kilometry jako základ příští úspěšné sezony.

Přečteno: 9351× | Komentáře: 0   
 
Udělali jsme krok vzhůru, teď hledíme k olympiádě v Riu
18.11.2015 | Česká triatlonová asociace

Olympijský medailista Jan Řehula vedl v této sezoně české triatlonové reprezentanty a pochopitelně nechyběl na slavnostním vyhlášení, které se konalo v Karlových Varech. Svou premiérovou sezonu u kormidla českého triatlonu hodnotí pozitivně. Spokojený je nejen s novým přístupem a novými procesy, ale i s výsledky. Směrem k další sezoně si přeje, aby Česká republika měla co nejpočetnější zastoupení na olympiádě v Riu.

Přečteno: 2008× | Komentáře: 0   
 
Nemůžu být nespokojený, hodnotí triatlonista Ospalý sezonu
17.11.2015 | Česká triatlonová asociace

Filip Ospalý patří ke stálicím české triatlonové scény a rok co rok předvádí skvělé výkony po celém světě. Nejinak tomu bylo i letos. Postavil se na start jedenácti závodů a hned v pěti zvítězil. K tomu přidal další velmi kvalitní výsledky a v anketě Král triatlonu obsadil druhé místo. Po slavnostním vyhlášení, které se konalo v Karlových Varech, si našel čas na rozhovor, ve kterém zhodnotil sezonu a prozradil své další plány.

Přečteno: 2452× | Komentáře: 0   
 
První Královnou triatlonu se stala Vendula Frintová
15.11.2015 | Česká triatlonová asociace

Sobotní slavnostní vyhlášení Českého poháru 2015 se letos konalo v nově zrekonstruovaném Národním domě v Karlových Varech. Vrcholem večera se poprvé stala anketa Král triatlonu, kterou však ovládla žena a titul Královny triatlonu získala Vendula Frintová. V závěsu za ní skončil Filip Ospalý a třetí příčku obsadil Petr Vabroušek.

Přečteno: 2920× | Komentáře: 0   
 
Erbenová na Xteře sedmá, po čínských galejích to brala pozitivně
03.11.2015 | Česká triatlonová asociace

Helena Erbenová se jako jediná česká reprezentantka v kategorii Pro postavila na start mistrovství světa Xterra, které se tradičně konalo na Maui na Havaji. V nabité konkurenci vybojovala sedmé místo. Na jejím výkonu se však podepsal náročný závodní měsíc v Číně.

Přečteno: 3127× | Komentáře: 0   
 
ROZHOVOR: Cítím se povinen triatlonu něco vrátit, říká talent Debnar
28.10.2015 | Česká triatlonová asociace

Byl to velký talent českého triatlonu, zajel několik skvělých výsledků na české i evropské scéně. Jeho potenciál byl ohromný. Jenže přišla zranění, tréninkové výpadky a zároveň rozhodnutí studovat na vysoké škole. Nyní je Martin Debnar ve třetím ročníku medicíny a triatlonu má stále pořád plnou hlavu. Jako doktor by v budoucnu rád pomáhal právě triatlonistům. A k tomu si tu a tam zajel nějaký závod.

Přečteno: 2375× | Komentáře: 0   
 
Vabroušek při premiéře Wintermana první na Ještědu
18.10.2015 | Petr Kostovič

Jedenáct hodin a 38 minut a 40 sekund potřeboval Petr Vabroušek na vítězství v prvním ročníku extrémního dlouhého triatlonu Malevil Winterman Xtreme Triathlon. Závod se uskutečnil na severu Čech na klasických ironmanských distancích a inspirací mu byl legendární Norseman. Plavání v chladném Labi doplnili pořadatelé o cyklistiku s 4 500 metry celkového převýšení a maraton s cílem na vrcholu Ještědu. VÝSLEDKY FOTKY

Přečteno: 7703× | Komentáře: 0   
 
PORADNA: Jak vypadá podzim budoucího triatleta
08.10.2015 | Petr Vabroušek

Jako běžci jste asi byli zvyklí prostě po posezonním volnu začít zvolna nabíhat objemy a vydrželo vám to až do jara. Nebo jste se naopak vrhli do intenzivních tréninků s cílem excelovat na přespolních bězích, se kterými se u nás v posledních letech (naštěstí) doslova roztrhl pytel. Jak by to mělo vypadat v případě, že jste se rozhodli v příštím roce vyzkoušet nějaké triatlony?

Přečteno: 11332× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 918 První Předchozí | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | Další Poslední