Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Houmrův triatlon zakončí seriál H-Triatlon Tour
29.07.2016 | tisková zpráva

Sdružení H-Triatlon ve spolupráci s partnery a městem Jiříkov pořádá v sobotu 6. srpna již třiadvacátý ročník největšího triatlonového závodu ve Šluknovském výběžku „Houmrův triatlon“.

Přečteno: 2937× | Komentáře: 0

Na startu TriPrague bude největší konkurence v historii domácího triatlonu
29.07.2016 | Česká triatlonová asociace

V pátek a sobotu 29. a 30.7. proběhne v Praze triatlonový víkend, který vyvrcholí hlavním závodem na halfironmanské distanci (1.9km plavání – 90 km cyklistiky – 21km běhu). Na start se chystá tuzemská triatlonová špička s obhájcem loňského titulu Filipem Ospalým. Připraven je bohatý doprovodný program, večer vystoupí známá kapela The Tap Tap na Střeleckém ostrově.

Přečteno: 3272× | Komentáře: 0   
 
Závodníci budou mít poslední možnost získat skalp Filipa Ospalého, říká Lenka Kovářová
22.07.2016 | Česká triatlonová asociace

V sobotu 30.7. odstartuje druhý ročník dlouho očekávaného triatlonového svátku v hlavním městě TRIEXPERT TRIPrague. Předsedkyně ČTA Lenka Kovářová v rozhovoru říká, v jakém stavu jsou přípravy a na co se mohou závodníci i jejich doprovod těšit.

Přečteno: 1701× | Komentáře: 0   
 
Na TRIPrague se moc těším a doufám, že proženu rychlíky, říká Vabroušek
22.07.2016 | Česká triatlonová asociace

Do Prahy na TRIPrague se moc těším a doufám, že proženu rychlíky, říká Petr Vabroušek Nedávný republikový šampionát v dlouhém triatlonu mu nevyšel podle představ, ale své sportovní ambice už upírá dalším směrem. O tomto víkendu se postaví na ME v polské Poznani a příští sobotu ozdobí „půlku“ Triexpert TRIPrague. Vloni zde získal bronz a rád by tento výsledek zopakoval.

Přečteno: 2998× | Komentáře: 0   
 
Triatlon je krásný a ideální sport, říká kardiochirurg Pirk
21.07.2016 | Česká triatlonová asociace

Je esem mezi kardiochirurgy, transplantoval srdce více než dvěma stovkám pacientů a se svým týmem každoročně provede více než 250 operací srdce. Mimo to je ale také nadšeným sportovcem, který v rámci své kategorie vloni ovládl premiérový triatlon v centru Prahy. Řeč je o Prof. MUDr. Janu Pirkovi, DrCs. (68), který o triatlonu hovoří jako o krásném a ideálním sportu a i letos se koncem července zúčastní v Praze závodu MINI TRIPrague.

Přečteno: 3360× | Komentáře: 0   
 
Vyzkoušejte triatlon v Olympijském parku na Lipně
19.07.2016 | Česká triatlonová asociace

Blíží se hlavní sportovní svátek letošního roku, letní olympijské hry v brazilském Riu. Podobně jako pražská letenská pláň při zimní olympiádě v Soči, ožije tentokrát prostředí kolem lipenské přehrady. Triatlon zde bude mít svoje zastoupení s pestrou nabídkou akcí pro děti, začínající triatlonisty i zkušenější borce.

Přečteno: 2478× | Komentáře: 0   
 
Pražský triatlon letos již popáté, ve hře letenka na Havaj

Pražský triatlon letos již popáté, ve hře letenka na Havaj

11.07.2016 | tisková zpráva

Sdružení H-Triatlon pořádá již pátý ročník amatérského silničního triatlonového závodu, který se uskuteční v neděli 24. července v pražských Horních Počernicích. Cyklistická část závodu povede opět po uzavřené pozemní komunikaci stejnou trasou jako v předchozích čtyřech ročnících. Pražský triatlon je součástí bodované série H-Triatlon TOUR 2016, jejíž hlavní cenou je letenka na havajského Ironmana.

Přečteno: 4257× | Komentáře: 0   
 
Před TRIPrague forma stoupá, především ta běžecká, říká Ospalý
07.07.2016 | Česká triatlonová asociace

Vynikající český triatlonista Filip Ospalý ohlásil na jaře konec profesionální kariéry. V neděli 3. července se postavil na start závodu Ironman 70.3 v norském Haugesundu. V cíli se radoval ze třetího místa. Čeští závodníci budou mít možnost s ním poměřit síly na blížícím se TRIPrague.

Přečteno: 3017× | Komentáře: 0   
 
ZAHRANIČÍ: Jak vypadá žákovské triatlonové mistrovství v JAR
28.06.2016 | Jaromír Horák

Podobně jako každý rok, jsme se letos vydali prozkoumat zase nějaká nová místa. Po Austrálii předloni a USA vloni jsme nyní zamířili do Jižní Afriky, na pobřeží vedle Port Elizabeth, města větru, vln a Ironmana. Jak to vypadalo na zdejším žákovském mistrovství?

Přečteno: 2478× | Komentáře: 0   
 
Dám přednost závodům Světového poháru, říká Jan Čelůstka
23.06.2016 | Česká triatlonová asociace

O víkendu dominoval na druhém závodě domácího triatlonového poháru v Příbrami. Týden předtím zajel životní výsledek v podobě 17. místa na WTS v anglickém Leedsu. V poslední době cítí skvělou běžeckou připravenost a chystá se a další závod ve švédském Stockholmu. Po tom, co nevyšla olympijská kvalifikace, si chce spravit chuť na závodech WTS. Další ho čeká ve švédském Stockholmu.

Přečteno: 1981× | Komentáře: 0   
 
V červenci vyvrcholí triatlonová sezona, vybrali jsme čtyři top akce
20.06.2016 | Aneta Grabmüllerová

Letní prázdniny klepou na dveře a s nimi bude vrcholit i triatlonová sezona. Pro měsíc červen jsme vybrali čtveřici nejzajímavějších závodů z každé odnože triatlonu, tak aby si vybral opravdu každý.

Přečteno: 3667× | Komentáře: 0   
 
Jitka Rudolfová a Jan Čelůstka vyhráli druhý díl triatlonového ČP v Příbrami
19.06.2016 | Česká triatlonová asociace

V příbramském areálu Nový rybník se po jarní aquatlonové premiéře v českém poháru, konala i ta triatlonová. Oblíbený sportovní areál s kvalitním zázemím a zkušenostmi z běžeckých závodů a duatlonů, přivítal téměř tři stovky sportovců všech věkových kategorií. V hlavním závodě zvítězil v neděli 19.6. reprezentant Jan Čelůstka a Jitka Rudolfová (za svobodna Šimáková).

Přečteno: 1813× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 918 První Předchozí | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | Další Poslední