Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ze tří českých reprezentantů byl v Kapském městě nejrychlejší Linduška

Ze tří českých reprezentantů byl v Kapském městě nejrychlejší Linduška
foto: ITU Media

Josef Rendl | 11.02.2019 | přečteno: 1867×

Úvodní díl celosvětové série závodů Světového poháru v triatlonu měl o uplynulém víkendu zastávku v jihoafrickém Kapském městě. Z Čechů bodoval jindřichohradecký František Linduška. Z vítězství se premiérově radoval Brit Alex Yee, který finišoval o patnáct vteřin před Američanem Smoragiewiczem a Španělem Silvou. O jeho zlaté medaili rozhodoval až nejrychlejší závěrečný pětikilometrový běh, kterým prolétl v čase 14:41.

„Na start jsem šel zvědavý, jak jsem na tom po měsíční přípravě s britským národním týmem. K triatlonu patří i trochu toho štěstí, které dneska při mně stálo. Měl jsem velké problémy v depu a protivítr mi také dával pěkně zabrat. Jsem rád, že mi podařilo rychle běžet a z vítězství mám velkou radost,“ řekl vítěz v cíli. Favorit závodu, domácí borec Henri Schoeman se musel spokojit s bramborovou medailí.

Ze tří českých reprezentantů na startu si pro cenné body v olympijském rankingu doběhl kvalitním 17. místem František Linduška. Po zranění se vrátil v dobré formě a výborně zúročil tréninkový blok v místě závodu. Za vítězem zaostal přesně o jednu minutu. Zkušený reprezentant Jan Čelůstka si doběhl pro 40. příčku, Jan Volár skončil na 50. místě z 58 závodníků, kteří závod dokončili.

„Za běžeckou část bych rád pochválil Honzu Volára, který se v běhu zlepšil, což potvrdil navzdory cyklistické části, která ho stála hodně sil,“ hodnotí závod reprezentační kouč Lukáš Vrobel. „A pochválit musím samozřejmě Frantu Lindušku. I když v prosinci podstoupil operaci, dokázal se vrátit do dobré formy, kterou měl na konci minulé sezony.“

„Plavecká část byla velmi rychlá, protože se na startu sešli skvělí plavci, kteří dokážou konkurenci uplavat i v závodech mistrovství světa,“ říká Lukáš Vrobel. „Chtěl bych ale pochválit Honzu Čelůstku, který v plavání zaznamenal oproti loňsku velký progres.“

Mezi ženami dominovala Japonka Ai Ueda, kterou čeští fanoušci znají i ze dvou ročníků Světového poháru v Karlových Varech. Stříbrná i bronzová medaile putuje do Ameriky zásluhou Summer Rappaport a Tamary Gorman. České triatlonistky Vendula Frintová a Petra Kuříková tento závod vynechaly a soustředily se na přípravu k dalším závodům.

Dalším podnikem Světové série bude druhý březnový víkend prestižní závod v luxusních kulisách ráje šejků Abu Dhabi, kde už by se měla představit i česká hvězda Vendula Frintová.

Výsledky: https://www.triathlon.org/…on_world_cup

Světový pohár, Kapské Město, 10. února 2018

Muži: 1. Alex Yee (GBR) 52:04, 2. Tony Smoragiewicz (USA) 52:19, 3. Joao Silva (POR) 52:19 … 17. František Linduška 53:03, 40. Jan Čelůstka 54:33, 50. Jan Volár 55:53

s využitím tiskové zprávy České triatlonové asociace

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 11.02.2019 17:41:10

Úvodní díl celosvětové série závodů Světového poháru v triatlonu měl o uplynulém víkendu zastávku v jihoafrickém Kapském městě. Z Čechů bodoval jindřichohradecký František Linduška. Z vítězství se premiérově radoval Brit Alex Yee, který finišoval o patnáct vteřin před Američanem Smoragiewiczem a Španělem Silvou. O jeho zlaté medaili rozhodoval až nejrychlejší závěrečný pětikilometrový běh, kterým prolétl v čase 14:41.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.