Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Simona Křivánková bere čtvrté místo z Isramana

Simona Křivánková bere čtvrté místo z Isramana
foto: Israman (archivní snímek)

Josef Rendl | 28.01.2019 | přečteno: 2866×

O víkendu se v exotických kulisách israelských hor závodilo na half a ironmanských triatlonových distancích. Česká reprezentantka v dlouhém triatlonu Simona Křivánková finišovala na nepopulárním čtvrtém místě, David Jílek skončil sedmý.

Závod v israelském městě Eilat se každým rokem těší čím dál větší oblibě, což dokládá i tradičně početná česká výprava triatlonistů. Svou účast odřekl na poslední chvíli zlínský železňák Petr Vabroušek, který dal přednost sedmi maratonům na sedmi kontinentech. Dalším z českých želízek v ohni mohl být jihlavský borec Tomáš Bednář, který si ale týden před závodem zlomil na náledí ruku a do Izraele neodcestoval.

V roli favoritky šla do ironmanského závodu vloni stříbrná Simona Křivánková. Po zdravotních obtížích v průběhu závodu se ale musela nakonec spokojit se čtvrtým místem. Časem 11:20:42 zaostala necelých devět minut za třetí Ukrajinkou Oleksandrou Hryshynovou. Vyhrála domácí Antonina Reznikovová v čase 10:37:13.

„Mé pozávodní pocity? Radost, ale i zklamání, že nevyšlo top 3. Závod byl opět pěkně náročný. Letos si s námi pohrálo pěkně moře a vlny nám nedaly nic zadarmo. Bylo mi divně od žaludku a tělo bylo „odevzdané”. Počasí nám nakonec přálo a kolo mi až na závěr docela uteklo. V druhém depu jsem si musela odskočit a následných 12 km ještě čtyřikrát. Žaludek jsem měla naprosto rozhozený. Na třetí ženu jsem opět zlehka ubrala, ale tělo už se nějak nechtělo dostat do ideálního tempa a ztrátu jsem již nestahovala. Maraton jsem odběhla nakonec už kupodivu “na pohodu,” uvedla.

Mezi profesionály se o sváděly tuhé boje o medailové posty, za kratší konec letos bohužel tahal David Jílek, který doběhl na sedmé příčce, a k bronzu mu chybělo pár minut. Jeho čas – 10:03:18. Životního úspěchu v podobě stříbrné medaile ve své věkové kategorii dosáhl Martin Černý, dařilo se i dalším českým triatlonistům.

Podrobné výsledky na http://israman2019.livetracking.co.il/Results.aspx

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 28.01.2019 13:03:50

O víkendu se v exotických kulisách israelských hor závodilo na half a ironmanských triatlonových distancích. Česká reprezentantka v dlouhém triatlonu Simona Křivánková finišovala na nepopulárním čtvrtém místě, David Jílek skončil sedmý.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.