Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ironman Petr Soukup změří napřesrok síly v kategorii Profi

Ironman Petr Soukup změří napřesrok síly v kategorii Profi
foto: Zdenek Krchák

Radek Narovec | 26.12.2018 | přečteno: 3794×

Letos vylepšil český rekord na havajském Ironmanu, a přestože mu nevyšel cíl vybojovat světový titul ve své věkové kategorii, hodnotí Petr Soukup uplynulou sezonu jako vydařenou na 200 procent. A v samém závěru roku oznámil zajímavou novinku – příští rok bude měřit síly v kategorii Profi!

Pražský fyzioterapeut původem z Jičína patří mezi stálice české triatlonové scény a svými mediálně zvládnutými výzvami baví své fanoušky. Jeho oznámený krok opustit řady „amatérů“ asi není velkým šokem, byť se mu 31letý triatlonista dlouho bránil, zejména z časových a finančních důvodů.

„Osobně věřím, že jsem schopen podat ještě lepší výkony, než jaké jsem předvedl v letošní (úspěšné) sezoně. Proto rozhodně nekončím! Vím, kde mám rezervy a chci je odstranit. Naopak pokračovat ve stejně zajetých kolejích už se mi čtvrtou sezonu nechce. Ne, že by mě IM Lanzarote a Hawaii omrzel, ale už toho bylo dost,“ uvedl na svých webových stránkách.

„Hlavní cíl na příští rok je tedy výkonnostní posun. A k tomu vede jediná cesta – přestup do kategorie, kde budu opět dostávat na prdel. Na domácí scéně je bohužel jenom hrstka borců, kteří mě na delších tratích dokáží pravidelně porážet (Lukáš Kočař, Karel Zadák a Tomáš Řenč), proto od 2019 nastupuji do kategorie PRO!“ dodal.

Soukup uvedl, že zvažoval absolvování Ironmanů a závodů konkurenční série Challenge na šesti kontinentech, ovšem svůj nedávno oznámený záměr nakonec přehodnotil.

„Super myšlenka, ale až postupem času jsem začal počítat rozpočet i časovou náročnost a došel k následujícímu – hlavním cílem má být výkonnostní skok ve všech disciplínách a v letadle, na letišti a s jetlagem se moc dobře netrénuje. Vytrvalostní trénink mě už moc neposune, spíš musím zamakat na rychlosti a síle,“ uvedl sportovec, jehož letošní start na Havaji zachycuje filmový dokument 226naKREV.

„Proto se zaměřím na závody po Evropě, kde je o slušnou konkurenci postaráno a ekonomicky dávají závody větší smysl. Ironmana si prásknu až na konec sezony, ale jinak se zaměřím na poloviční i kratší tratě. K hlavním cílům mimo jednotlivé svěťáky bude patřit i mistrovství Evropy a mistrovství světa v ITU Long Triatlonu. Rád se samozřejmě postavím i na starty Českého poháru v dlouhém triatlonu a jako novinku zařadím i OCR závody,“ dodal.

Soukup vyhrál svůj první triatlon již v 17 letech, v roce 2015 šel první dlouhý triatlon v rakouském Podesdorfu a časem 8:52 vyhrál svou věkovou kategorii. Letos na Havaji skončil pátý v novém českém rekordu 8:41:41, byť tento výkon není plně měřitelný s časem 8:48:50 profíka Martina Matuly z roku 2006.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 26.12.2018 20:13:40

Letos vylepšil český rekord na havajském Ironmanu, a přestože mu nevyšel cíl vybojovat světový titul ve své věkové kategorii, hodnotí Petr Soukup uplynulou sezonu jako vydařenou na 200 procent. A v samém závěru roku oznámil zajímavou novinku – příští sezonu bude měřit síly v kategorii Profi!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.