Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Spanilé jízdy Tomáše Řenče a Heleny Kotopulu na Moraviamanovi

Spanilé jízdy Tomáše Řenče a Heleny Kotopulu na Moraviamanovi
foto: Česká triatlonová asociace

Josef Rendl | 23.06.2018 | přečteno: 5421×

Favorité potvrdili papírové předpoklady a triumfovali na Moraviamanovi, třetím díle Ford Czechman Tour. Tomáš Řenč, svěřenec Luboše Bílka si po triumfu na Czechmanovi vychutnal vítězství i na ironmanských distancích a zvítězil s náskokem 23 minut. Podobně si vedla i Helena Kotopulu, která na soupeřky čekala v cíli plných 14 minut. ONLINE VÝSLEDKY

Řenč vylézal z vody za necelých 50 minut, s pětiminutovým náskokem na Jana Wainera, cyklistických 180 kilometrů moravskou krajinou prolétl za 4 hodiny a 39 minut a do maratonu vybíhal s desetiminutovým polštářem. 42 kilometrů po rovinaté cyklostezce zvládl pod 3 hodiny a hodnota jeho cílového času 8 hodin a 26 minut je novým rekordem trati. S touto fazónou se můžeme těšit na jeho kvalifikační pokus o havajský slot na IM Barcelona.

„Závod pro mě začal už půl hodiny před startem, kdy jsem zjistil, že nemám helmu. Naštěstí mi byla zapůjčena dětská, takže předzávodní stres byl spíš o tom, jestli vůbec budu startovat, než jak to zvládnu,“ chechtal se vítěz.

„Hned po startu jsem jel naplno plavání a u první bójky jsem byl osamocen s Honzou Hradeckým. Spolu jsme doplavali s asi čtyřminutovým náskokem. Na kole jsem se hned dostal do vedení a navyšoval každým okruhem svůj náskok. Na konci jsem měl náskok už necelých deset minut. Běh už byl jen o hlídání si vedoucí pozice, i tak jsem ale vyhrál o pro mě neuvěřitelných 23 minut.“

Stříbro si veze matador z klubu OMT Jan Wainer, který letos opět zajíždí skvělé výsledky a potvrzuje, že dlouhý triatlon se dá na špičkové úrovni provozovat i po čtyřicítce.

Bronz vybojoval David Jílek, který místní podium už zná a svého bývalého kouče, dnes pátého Petra Vabrouška, překonal o tři minuty. Petr, legenda českého triatlonu, se přitom dlouho držel na medailových pozicích!

„Náročné aprílové počasí nás provádělo celým dnem a užii jsme si ledový déšť na kole i horké slunce na běhu. Ironman není pro padavky! Plavání super a na kolo jsem naskakoval jako 8., cyklistika ještě lepší a do druhého depa jsem už dorazil jako druhý. Na běhu byla jen otázka času, kdy mě doběhnou rozsekané nohy ze dvou víkendových swimrunů z Francie. Do 20. km jsem bojoval o stříbro a do 39. km jsem ještě držel bronz…,“ komentoval závod na své FB stránce.

Mezi Vabrouška a Jílka se nakonec vklínil rokycanský závodník Jan Šneberger, který po úspěších z kraje sezony na „půlkách“ ukázal, že ironmanská porce kilometrů mu také svědčí. První pětka mužů navíc stlačila svou časomíru pod skvělých 9 hodin.

Domácí hvězda Helena Kotopulu na půjčeném triatlonovém speciálu zopakovala svůj loňský triumf a po vyrovnaném výkonu ve všech disciplínách se v cíli objevila o 14 minut před Lucií Šnebergrovou. Tyto dvě železné dámy si zopakovaly loňské pořadí, když obě vylepšily svoje výkony, Lucie dokonce o více než 10 minut. Třetí příčku vybojovala Silvie Pavlíčková.

Z vody vylézala na první pozici Markéta Cibulková, která měla na Kotopulu více než šestiminutový náskok. „Chtěla jsem plavat, jak nejlépe dokážu, ale počítala jsem s tím, že budu muset stahovat ztrátu,“ popsala po závodě vítězka. „To se mi naštěstí podařilo poměrně rychle a po 50 kilometrech cyklistiky už jsem byla na čele, tak jsem si mohla dovolit zvolnit a hlídat si první místo. A podobně jsem postupovala také při běhu, který jsem nešla naplno,“ popsala závod ze svého pohledu.

s využitím tiakové zprávy ČTA

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 23.06.2018 19:23:10

Favorité potvrdili papírové předpoklady a triumfovali na Moraviamanovi, třetím díle Ford Czechman Tour. Tomáš Řenč, svěřenec Luboše Bílka si po triumfu na Czechmanovi vychutnal vítězství i na ironmanských distancích a zvítězil s náskokem 23 minut. Podobně si vedla i Helena Kotopulu, která na soupeřky čekala v cíli plných 14 minut. ONLINE VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.