Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Češi v Antverpách dvakrát v TOP 20

Češi v Antverpách dvakrát v TOP 20
foto: archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 18.06.2018 | přečteno: 2708×

Trojice českých reprezentantů se představila v belgických Antverpách, kde se konal závod Světového poháru na tratích sprint triatlonu. Petra Kuříková vybojovala 14. místo, František Linduška byl patnáctý. Pavlína Poláčková obsadila při své premiéře v prestižní soutěži 57. příčku.

Tisícovky fanoušků sledovaly ve druhém největším belgickém městě závod na zajímavé trati. 750 metrů plavání se odehrálo v klidné vodě antverpského přístavu. Cyklistická trať o délce 22,6 km připomínala legendární klasiku Paříž – Roubaix. Závodilo se totiž na velkých kostkách. „Důležitou roli proto hrála i správná volba plášťů a jejich nahuštění,“ řekl reprezentační kouč Lukáš Vrobel. Na stejné trase se odehrál i pětikilometrový běh, ve kterém zase trpěly kotníky.

Do závodu mužů zasáhl jako jediný český zástupce František Linduška, díky němu ovšem byly národní barvy hned od startu hodně vidět. Z vody vylézal na čtvrté pozici v nejužším kontaktu se špičkou. Na kole se dokonce pokusil o malý trhák, ostatní závodníci ho ale do dlouhého úniku nepustili. Do depa pak přijel v osmnáctičlenné skupině. „Depo nebylo optimální, a tak vybíhal na čtrnácté patnácté pozici s tím, že první dvanáctka lehce odskočila. Vzhledem k tomu, jak bylo startovní pole vyrovnané, už se ji nepodařilo dotáhnout,“ líčil závod Lukáš Vrobel.

František Linduška nakonec finišoval na patnácté pozici se ztrátou 47 sekund na vítězného Belgičana Jella Geense a připsal si nejlepší výsledek ve Světovém poháru v kariéře. „Jsem rád, že se mu po výsledkovém výpadku, kterým si prošel v italském Cagliari, podařilo navázat na jarní výsledky a potvrdit výkonnostní růst. Potěšitelná je i malá ztráta na vítěze,“ těšilo Lukáše Vrobela.

V závodě žen se sešla velmi kvalitní plavecká konkurence, proto už z vody vybíhalo startovní pole výrazně nadělené. Petra Kuříková vstupovala do cyklistiky ve druhé skupině, se kterou si závod doslova protrpěla. „Kvůli kostkám měla na rukách mozoly a krvavé rány,“ vysvětlil reprezentační kouč.

Po prvním okruhu běžecké části byla Petra Kuříková na 19. místě. Ve druhém kole ovšem předvedla fantastický výkon na hranici sil, díky kterému se posunula na 14. příčku. Na vítěznou Američanku Summer Cook ztratila minutu a deset vteřin.

Pavlína Poláčková si v Antverpách odbyla svou premiéru v seriálu světového poháru. „O průběhu jejího závodu rozhodlo už plavání, po kterém byla na konci závodního pole. Kolo pak absolvovala úplně sama. Nakonec ale ještě zabojovala v běhu, kde předvedla slušný výkon, a dokončila na 57. příčce,“ popsal Lukáš Vrobel.

Výsledky ITU Světový pohár, Antverpy, 17. června 2018

Muži: 1. Jelle Geens (Bel) 58:15, 2. Tayler Reid (N.Zél) 58:15, 3. Tyler Mislawchuk (Kan) 58:17 … 15. František Linduška 59:02

Ženy: 1. Summer Cook (USA) 1:02:52, 2. Beth Potter (VB) 1:03:11, 3. Verena Steinhauser (It) 1:03:13 … 14. Petra Kuříková 1:04:02, 57. Pavlína Poláčková 1:11:54 Kompletní výsledky najdete zde.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 18.06.2018 10:31:35

Trojice českých reprezentantů se představila v belgických Antverpách, kde se konal závod Světového poháru na tratích sprint triatlonu. Petra Kuříková vybojovala 14. místo, František Linduška byl patnáctý. Pavlína Poláčková obsadila při své premiéře v prestižní soutěži 57. příčku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.