Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vendulu Frintovou v Itálii sužovaly zdravotní potíže

Vendulu Frintovou v Itálii sužovaly zdravotní potíže
foto: ITU

Česká triatlonová asociace | 03.06.2018 | přečteno: 1935×

V italském Cagliari se v sobotu jel sprint triatlon, představili se Vendula Frintová, Jana Macháčová, Petra Kuříková a František Linduška. České závodníky tam provázela velká smůla a zdravotní problémy postihly zejména českou jedničku – Vendula přesto dokončila, byť se při běhu propadla až na konečné 25. místo.

„Počasí tu panovalo přímo tropické. Trať byla až extrémně technicky náročná, v cyklistické části se o to staraly zejména prudké sjezdy na nekvalitním povrchu v historických uličkách města. Zvláštností v rámci seriálů světového poháru i mistrovství světa byl velmi kopcovitý běh, jehož součástí byly i pasáže s více než 15% stoupáním,“ popsal reprezentační kouč Lukáš Vrobel.

Při plavání však závod ještě vypadal nadějně. Vendula Frintová vybíhala z vody na 16. místě se ztrátou 16 vteřin na čelo závodu. Petra Kuříková byla 31. (+34 vteřin), Jana Macháčová 33. (+36). „Jana Macháčová sice vyplavala z našich poslední, ale zaslouží si pochvalu. I když je plavání její slabina, je vidět, že na něm zapracovala a podařilo se jí udělat velký progres,“ chválil Lukáš Vrobel.

Na startu cyklistické části se na čele vytvořila početná skupina závodnic, jejíž součástí byla i Vendula Frintová. Skupina se ale v průběhu závodu rozpadla na dvě části, přičemž nejlepší česká reprezentantka jela ve druhé z nich. K ní se pak dokázala dotáhnout i Petra Kuříková. „Petra ale měla velkou smůlu – ve druhém okruhu vletěla do díry a udělala si osmičky na obou kolech. Nebyla s tím schopná pořádně brzdit, ale výměna kol by jí stála ještě víc času, takže se pomalu propadala. Předjela ji i skupina s Janou Macháčovou,“ popsal reprezentační kouč.

Trápila se však i Vendula Frintová, na jejímž výkonu se podepsaly zdravotní potíže, které ji od rána sužovaly. „Až do konce cyklistiky se držela ve druhém balíku, ale bylo vidět, že se trápí,“ popsal Lukáš Vrobel. „Ani v běhu, kde obvykle exceluje, se jí tentokrát nedařilo. Její tělo dnes opravdu nebylo v pořádku. Nemohla jíst. Bolela jí hlava. Musím smeknout, že i v tomto stavu bojovala. Nezabalila to, ani když se pohybovala na příčkách, na které svou výkonností nepatří. A důstojně dokončila,“ dodal reprezentační kouč.

Vendula Frintová nakonec proběhla cílem na 25. místě se ztrátou tří minut a třinácti vteřin na vítěznou Rakušanu Lisu Perterer. Druhou nejlepší Českou byla Jana Macháčová, která skončila na 33. příčce. „V cyklistice bohužel byla v malé skupině, která nespolupracovala, a tak si to musela odtáhnout sama. Výsledek odpovídá nabité konkurenci, ukázala ale velký progres v plavání,“ pochválil ji reprezentační trenér.

Petra Kuříková si připsala 36. příčku. „Petra předvedla skvělý běžecký výkon. A dokud neměla defekt na kole, tak vypadala velmi dobře i v cyklistice, kde se dokázala dotáhnout na skupinu před sebou,“ dodal Lukáš Vrobel.

V závodě mužů mělo Česko jediného zástupce. Tím byl František Linduška. Po plavecké části ztrácel z 31. místa na čelo závodu 40 vteřin. Následně mu ale nevyšla cyklistická část. „František dobře zaplaval. Byl ve druhém balíku. Podepsala se na něm ale velmi náročná cyklistická část v kombinaci s nedostatkem cyklistického tréninku v uplynulém období. Takže se ve stoupání vždycky pořadím propadl a pak jel sám. I když pak dobře zaběhl, stačilo to na 44. místo. Teď se zaměříme na cyklistiku a věřím, že se vrátí do formy, kterou měl na jaře,“ vysvětlil Lukáš Vrobel.

Zvítězil Delian Stateff. František Linduška na něho ztratil 3 minuty a 21 vteřin.

VÝSLEDKY ŽENY

VÝSLEDKY MUŽI

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 03.06.2018 07:38:16

V italském Cagliari se v sobotu jel sprint triatlon, představili se Vendula Frintová, Jana Macháčová, Petra Kuříková a František Linduška. České závodníky tam provázela velká smůla a zdravotní problémy postihly zejména českou jedničku – Vendula přesto dokončila, byť se při běhu propadla až na konečné 25. místo.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.