Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Petr Soukup se na IM Lanzarote kvalifikoval na Havaj

Petr Soukup se na IM Lanzarote kvalifikoval na Havaj
foto: archiv Petra Soukupa

Triatlony.com | | 27.05.2018 | přečteno: 2805×

Celkově 14. místo, druhá příčka v age group M30–34, to je výsledek Petra Soukupa při sobotním IM Lanzarote. Triatlonista z Nové Paky si tím zajistil třetí havajskou účast. V náročných podmínkách a na těžké cyklistické trati se jeho časomíra zastavila na 9:21:32 s mezičasy: plavání 0:54:01, kolo 5:27:12, běh 2:54:52. „Cíl splněn, teď se budu tři dny učit chodit,“ shrnul lakonicky český závodník.

„Lanzarote je strašně těžký a pomalý závod, ale krásný. Lidi vám tu fandí, baví mne to tu. Španělé jsou velmi ochotní, je to tu takové rodinné. Určitě se sem chci jednou vrátit,“ uvedl v živém videopřenosu na své facebookové stránce.

„Jsem rád, že to vyšlo hned na první pokus, ale nebylo to zadarmo. S největší krizí jsem bojoval na 120. kilometru cyklistiky. Hodně mi pomohly zprávy od Rudy Cogana, který mi hlásil rozestupy na soupeře v mé věkové skupině. Vygooglil si jejich běžecký potenciál a uklidnil mě, že se to na maratonu dá stáhnout,“ říkal s únavou v hlase těsně po závodě.

Několik kilometrů před cílovou páskou se dostal na pozici, která mu zaručovala další havajskou účast, a podařilo se mu ji udržet. Plaveckou část 3800 metrů zvládnul za 54 minut, cyklistických 180 kilometrů s několika výživnými stoupáními za 5 hodin a 27 minut, závěrečný běh 42 kilometrů stlačil pod tři hodiny za 2:54. Celkově se umístil i mezi profesionály na 14. místě, jeho dánský konkurent ve stejné věkové skupině byl rychlejší o pouhé 2 minuty.

Velkým Petrovým cílem je po loňském stříbru opanovat svou věkovou kategorii na lávových polích havajského soustroví a směřuje k tomu veškerou přípravu. Nedávno se blýsknul druhým místem na extrémním duatlonu Krušnoman a představí se také na Challenge Prague, kde bude patřit mezi favority na vítězství. V dalších dnech ho čeká zasloužený odpočinek a regenerace.

„Před závodem i po něm mi přišlo mnoho podpůrných zpráv od blízkých a přátel. Podpora je pro mě hodně důležitá a rád bych jim i touto formou poděkoval,“ vzkazuje.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 27.05.2018 20:30:02

Celkově 14. místo, druhá příčka v age group M30–34, to je výsledek Petra Soukupa při sobotním IM Lanzarote. Tímto výsledkem splnil cíl kvalifikovat se na letošní mistrovství světa na Havaji. Cílový čas 9:21:32, mezičasy: plavání 0:54:01, kolo 5:27:12, běh 2:54:52. „Cíl splněn, teď se budu tři dny učit chodit,“ shrnul lakonicky český závodník.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.