Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Bratislave sa už po druhýkrát uskutočnil FTVŠ SUPER ŠPRINT 2018

V Bratislave sa už po druhýkrát uskutočnil FTVŠ SUPER ŠPRINT 2018
foto: BE COOL, s.r.o.

Petr Říman | 05.05.2018 | přečteno: 1920×

Počas uplynulého víkendu (28. a 29. apríl 2018) sa v Bratislave už po druhýkrát uskutočnili triatlonové preteky s názvom FTVŠ SUPER ŠPRINT 2018. Miestom konania bol areál FTVŠ UK, nábrežie Dunaja a jeho promenáda.

Podujatie bolo súčasťou Česko-slovenského pohára najvyššej kategórie a realizačne ho zastrešila agentúra BE COOL v spolupráci s Prestigio Realiz teamom. Generálnym partnerom podujatia je TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s.

V sobotu sa v rámci rozjázd štartovalo 12krát. Hlavné kategórie absolvovali preteky na objemoch 0,175 km (plávanie v bazéne FTVŠ) – 5 km (cyklistika na nábrežnej promenáde a cez lávku Mosta Lafranconi) – 1,5 km (beh na promenáde).

„Teší nás početná medzinárodná účasť. Okrem dospelých triatlonistov sa zapojilo aj množstvo detí. Popularita tohto stále atraktívnejšieho športu z roka na rok rastie, príjemne prekvapení sme boli aj počtom fanúšikov, ktorí športovcov povzbudzovali na trati“, oznámil riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič.

Romana Gajdošová obhájila minuloročné prvenstvo. „Oproti minulému roku sa okrem početnejšieho štartového poľa a dvojdňového programu zmenilo k lepšiemu aj počasie, slniečko a luxusných 24 stupňov. Teším sa, že sa zdvojnásobil počet štartujúcich žien a v nedeľu sme si mohli poriadne zapretekať. Formát 3×mini triatlon s krátkou pauzou bol zábavný a mohli sme si tak kvalitne natrénovať depo a taktiku. Už sa teším na ďalší ročník“, zhodnotila triatlonový víkend Romana.

Medzi mužmi zvíťazil opäť český reprezentant, ale tentokrát Jan Volár. Ten si pochvaľoval organizáciu podujatia: „Musím říct, že mě ten soutěžní systém hodně bavil. Pořadatelé měli skvělý nápad, který se hodí zejména na začátek sezony už jen proto, že jsme si mohli naostro vyzkoušet depa,“ řekl Jan Volár pre Českú triatlonovú asociáciu. Taktika, ktorú zvolil v nedeľu sa nakoniec ukázala ako víťazná: „Když jsme šli před finálovým závodem na bazén, domluvili jsme se s Ondrou Olšarem, že zkusíme ostatním trochu uplavat a pak si náskok pohlídat. To se podařilo. Vzhledem k tomu, že Ondra v poslední době nemohl moc běhat, věděl jsem, že by se mi mohlo podařit zvítězit.“ Jan Čelustka , obhajca minuloročného prvenstva medzi mužmi, obsadil 3. miesto.

FTVŠ SUPER ŠPRINT odštartoval trilógiu podujatí po celom Slovensku. Druhý diel s názvom KARPATSKÝ TRIATLON sa uskutoční v Lozorne 23.6.-24.6.2018. V au­guste sériu triatlonov ukončí DOMAŠA TRIATLON, ktorý prebehne 27.8.-28.8.2018.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

p30etr muž 05.05.2018 10:37:35

Počas uplynulého víkendu (28. a 29. apríl 2018) sa v Bratislave už po druhýkrát uskutočnili triatlonové preteky s názvom FTVŠ SUPER ŠPRINT 2018. Miestom konania bol areál FTVŠ UK, nábrežie Dunaja a jeho promenáda.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.