Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Křivánková s Jílkem si vezou stříbro z náročného Isramana

Křivánková s Jílkem si vezou stříbro z náročného Isramana
foto: Israman

Josef Rendl | 29.01.2018 | přečteno: 2525×

O posledním lednovém víkendu se v zajímavých kulisách izraelského pohoří nad Eilatem závodilo na ironmanské a halfironmanské distanci. Startovní pole prověřilo extrémní počasí. Skvělý úspěch si na začátku sezony připsali Simona Křivánková a David Jílek.

Na cyklistickou část, kde se rtuť teploměru pohybovala okolo pěti stupňů, byla povinná bunda. Kromě úchvatných výhledů do krajiny bylo možno vidět i vojáky se samopaly, hlídající egyptskou hranici.

„Do závodu jsem šla s obrovským respektem. Panovaly zde nejhorší podmínky v historii závodu, velká zima a neustávající vítr. Nohy mě bolí den po závodě jako nikdy. Jsem ráda, že jsem tento náročný závod přes obrovskou krizi zvládla. Myslela jsem na dcerku Lucinku a hodiny tréninku doma na trenažéru,“ řekl Simona krátce po závodě.

Triatlonista ze Zábřehu na Moravě David Jílek si pochvaloval své perfektní vystoupení v plavecké části i technicky obtížnou cyklistiku. „V maratonu jsem musel hodně bojovat, abych udržel stříbrnou příčku,“ řekl Jílek a potvrdil tak, že nedávné vítězství na domácím extrémním Wintermanovi nebylo náhodné.

Pro sedmé místo si v čase 10 hodin a 26 minut doběhl nezničitelný Petr Vabroušek, kterého za tři týdny čeká floridská výzva Ultraman. O tři místa za ním skončil manžel Simony Pepa Křivánek, který si v závodě překonal nejednu krizí. Na poloviční distanci si nechtěně prodloužil trať Tomáš Racek, který nakonec bral bronz ve své age group. Závod absolvovala na výsledném třetím místě i ředitelka Wintermana Daniela Pešková, její bratr Daniel Galandr dokonce opanoval svou věkovou skupinu a Martin Černý skončil na čtvrtém místě.

„I když jsem zde letos neatakoval své předchozí časy ani umístění, jako příprava na Ultramana to bylo perfektní. Gratulace všem, kdo závod v těchto podmínkách dokončili,“ napsal Petr Vabroušek na svém facebooku.

VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 29.01.2018 15:59:30

O posledním lednovém víkendu se v zajímavých kulisách izraelského pohoří nad Eilatem závodilo na ironmanské a halfironmanské distanci. Startovní pole prověřilo extrémní počasí. Skvělý úspěch si na začátku sezony připsali Simona Křivánková a David Jílek.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.