Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Xterra se vrací do Čech, v půlce července se pojede v Prachaticích

Xterra se vrací do Čech, v půlce července se pojede v Prachaticích
foto: Xterra

Radek Narovec | 07.01.2018 | přečteno: 4913×

Značka Xterra se vrací do České republiky! Světový pohár, evropský pohár, ale také otevřené závody pro všechny hobíky, dětské závody nebo soutěž štafet. To vše v překrásných kulisách Šumavy a renesančních Prachatic. V polovině července se v Prachaticích uskuteční závod v terénním triatlonu na distancích 1,5–32–10 km s kapacitou hlavního závodu 500 startujících.

Česká Xterra bude znovu patřit jak do evropského, tak do světového poháru a očekává se účast nejlepších světových triatlonistů. Hlavní závod se uskuteční 15. července u Křišťanovického rybníku, doprovodné akce o den předtím tamtéž. Více informací chtějí pořadatelé zveřejnit na tiskové konferenci v půlce ledna.

Po dvouleté přestávce se tak má letos navázat na předchozích 14 ročníků, které se na jihu Čech uspořádali pod vedením otce a syna Pilouškových. V propozicích závodu v naší termínovce uvádí, že na odměny bude letos vyhrazeno 7500 dolarů, zhruba polovina částky, kterou pořadatelé vypláceli před organizační pauzou.

Když se v roce 2002 v Hluboké nad Vltavou konal první roční Xterra Czech, nikdo netušil, zda se nový sport uchytí. Terénní triatlon pod názvem Xterra vznikl na havajském Maui v roce 1997 a český závod byl teprve třetím konaným v Evropě.

„Tehdy nám Američané nevěřili, dalo nám spoustu práce je přesvědčit, že dokážeme u nás udělat kvalitní závody,“ vzpomíná Michal Piloušek mladší, který je pořadatelem závodu dodnes. „Potřebovali jsme si dát pauzu a nabrat síly. V neposlední řadě bylo potřeba nastavit lépe financování závodu, aby Xterra mohla růst,“ dodává k dvouleté odmlce v pořádání této akce.

Parta okolo Michala Pilouška loni přišla s terénním triatlonem Hus Muž a letos se kromě Xterry v květnu uskuteční i terénní duatlon Hus Muž Cross Duathlon v okolí hradu Hus.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 07.01.2018 20:47:12

Značka XTERRA se vrací do České republiky! Světový pohár, evropský pohár, ale také otevřené závody pro všechny hobíky, dětské závody nebo soutěž štafet. To vše v překrásných kulisách Šumavy a renesančních Prachatic. V polovině července se v Prachaticích uskuteční závod v terénním triatlonu na distancích 1,5–32–10 km s kapacitou hlavního závodu 500 startujících.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.