Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hus Muž se napřesrok pojede jako cross duatlon

Hus Muž se napřesrok pojede jako cross duatlon
foto: Tomáš Kalný, Hus Muž

Triatlony.com | | 12.12.2017 | přečteno: 2542×

Když v roce 2015 Xterra oznamovala, že končí, nezdálo se pravděpodobné, že se parta okolo Michala Pilouška k pořádání hned tak vrátí. Letos narychlo přišli s terénním triatlonem Hus Muž a nyní přidávají další závody – například Hus Muž Cross Duathlon s vloženými závody pro děti.

Pátého května sezonu otevře právě terénní duatlon v okolí hradu Hus. Na hlavních tratích se budou muset závodníci poprat se 4 kilometry krosového běhu, 24 kilometry na horském kole a na konec s 8 kilometry běhu.

„Závod bude především udělaný na pohodu, chceme přilákat nové triatlonisty, nechceme je strašit ani náročnou tratí, ani stupidními pravidly. Na druhou stranu tratě budou zábavné i pro zkušené xterráky,“ zve na jarní duatlon „praotec“ české Xterry Michal Piloušek.

Start proběhne z pláže u Křišťanovického rybníka, kde startovala původně i světová Xterra, oba běžecké okruhy vedou po rozdílných trasách a jsou oba v jednom dlouhém okruhu, závodníci se tak podívají na spoustu zajímavých míst a poběží nově i přes hrad Hus, který dal jméno celému závodu. Biková část bude rozdělena do dvou stejných okruhů. Terén nebude nebezpečný, ale najdou se i zábavné singletracky a krásné výhledy do krajiny z vrstevnicových cest nad Blanicí nebo brody.

Novinkou je spojení s tradičním duatlonem Krušnoman, který se jede o týden později na silničních kolech ve sportareálu Klíny. Závodníci se budou moci zúčastnit tzv. Duathlon Double, tedy klasifikace, ve které se sečtou časy z obou závodů.

„Připravili jsme s Tomášem Langhammerem tenhle závod dle vzoru havajského double Ironman + Xterra. Cílem je nejen vymyslet další skvělou výzvu, ale také přitáhnout silniční triatlonisty do terénu a bikery zase na silnici. Myslíme si, že triatlon a duatlon je jen jeden a snažíme se naší myšlenku předat závodníkům,“ dodává Piloušek mladší.

Přesná pravidla jsou k přečtení na webu www.husmuz.cz, kde jsou nejen informace pro závodníky, ale také pro jejich doprovody, turistické tipy nebo nabídka ubytování v okolí.

Změna Hus Muže, který se letos konal jako triatlon, dává tušit, že se v dílně Pilouškových tvoří další projekt. Zatím nechtějí své další plány více komentovat, ale přiznávají, že chystají po Novém roce vyhlášení nového triatlonového závodu, který – citujeme – „Bude velký!“.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Triatlony.com muž 12.12.2017 14:33:30

Když v roce 2015 Xterra oznamovala, že končí, nezdálo se pravděpodobné, že se parta okolo Michala Pilouška k pořádání hned tak vrátí. Letos narychlo přišli s terénním triatlonem Hus Muž a nyní přidávají další závody – například Hus Muž Cross Duathlon s vloženými závody pro děti.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.