Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

IRONMAN HAVAJ: Najdou soupeřky recept na favorizovanou Švýcarku?

IRONMAN HAVAJ: Najdou soupeřky recept na favorizovanou Švýcarku?
foto: FB Daniely Ryf

Michal Piloušek | 10.10.2017 | přečteno: 4576×

Ženská kategorie je od nepaměti ceněna v Ironmanu stejně jako ta mužská. Ačkoli počet závodnic, které se mohou teoreticky poprat o stupně vítězů, je nižší než u mužů, určitě se nemusíme obávat, že by snad závod nebyl napínavý. Bohužel chybí na startu ikona Rinny Carfrae, nyní na mateřské, i Holly Lawrence, která letos excelovala na polovičních distancích.

#1 Daniela Ryf – Švýcarsko

Třicetiletá triatlonová superstar je jednoznačnou favoritkou závodu. Je nejsilnější cyklistkou a pravděpodobně i jednou z nejrychlejších běžkyň. Navíc už ví, jak chutná vítězství v Koně, a nastupuje tak do závodu sebevědomá. Sezona sice nešla podle plánu, limitovaly ji bolesti zad, ale v polovině roku zaznamenala v Rothu čas 8:40 a ukázala soupeřkám, že se s přibližujícím mistrovským závodem zlepšuje. Pokud jí nepotkají zdravotní potíže nebo defekt, neměla by mít problém vyhrát svůj třetí šampionát.

#2 Kaisa Sali – Finsko

Loni byla ještě jako Kaisa Lehtonen v Koně pátá, ale letos v Jižní Africe téměř dokázala držet krok s Danielou Ryf a my jí pro letošní Havaj pasujeme na druhou největší favoritku. Začala navíc spolupracovat se Siri Lidley a zařadila v létě více polovičních Ironmanů, aby ještě více zrychlila. Její velkou předností je silný běh, dokáže běžet maraton pod tři hodiny! Pokud někdo může útočit ze zálohy, tak je to právě Kaisa.

#3 Heather Jackson – USA

Triatlonová rocková hvězda z Californie je nejsilnější domácí závodnicí a místní si přejí, aby po dlouhé době opět vystoupila na nejvyšší stupínek. I když dokázala v Koně vyhrát svou věkovou kategorii, málokdo by čekal, že se dokáže prosadit v elitním závodě. Heather se ale přestěhovala do Mekky triatlonu San Diega a začala neskutečně trénovat. Díky tomu se stala jednou z nejsilnějších cyklistek v profi triatlonovém pelotonu a začala pomalu vyhrávat na polovičních tratích. Loni prorazila do TOP 3 v Koně, čímž se pasovala do role favoritky pro letošní rok.

#4 Rachel Joyce – Velká Británie

Po mateřské dovolené se vrací skvělá Britka, která se již třikrát dostala na stupně vítězů. Kromě extra motivace je její výhodou i to, že si mohla pořádně odpočinout, a přijíždí tak do Kony zcela zdravá. Zkušená závodnice bude chtít určitě překvapit, protože ostatní závodnice vůbec neví, co od ní můžou čekat. Nás by nepřekvapila pódiovým umístěním.

#5 Michelle Vesterby – Dánsko

Svěřenkyně Luca van Lierdeho se již dvakrát podívala do první desítky (6. loni a 4. v roce 2015), letos chce však výš. Očekáváme, že bude skvěle plavat a na kole bude na čele hlavní skupiny favoritek. Otázkou je, zda dokáže zlepšit svůj maraton. Pokud ano, může pomýšlet na stupně vítězů. Usměvavé Dánce by to všichni přáli!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Pilda Michal muž 09.10.2017 08:39:03

Ironman je sport, ve kterém se nevyplácí dopředu nic tipovat. Více než osm hodin závodu nabízí spoustu prostoru nečekaným situacím, defektům, krizím, penalizacím a dalším nepříjemnostem, které ovlivňují výsledek závodu. I přesto si troufneme vytipovat deset závodníků, kteří podle nás v sobotu na světovém šampionátu Ironman v Koně zazáří.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.