Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Voda v Křišťanovickém rybníce se bude vařit!

Voda v Křišťanovickém rybníce se bude vařit!
foto: Václav Pancer

tisková zpráva | 08.06.2017 | přečteno: 2138×

Kvapem se přiblížil start prvního ročníku závodu Hus Muž. Již ve středu 5. července v 18:00 odstartuje program běžeckými závody! Tratě jsou pro účastníky nachystané, počasí slibuje optimální podmínky a do okolí Křišťanovic přijíždějí první závodníci.

Nejvýše položený rybník v České republice se bude zase po dvou letech vařit, až do něj skočí početné pole triatlonistů. Ti dospělí si letos mohou vybrat z tratí 1km plavání, 30km horského kola a 8km běhu nebo z poloviční distance. Závod zkrátil oproti svému předchůdci, Xterra triatlonu, distance i náročnost tratí. Cíl přitáhnout hlavně amatéry se zřejmě podařil, i přesto startovní listina hlásí zajímavá jména. „Na start běhu se mimo jiné postaví i Jan Bláha, jeden z nejlepších běžců české historie. V triatlonu potom přijede téměř kompletní česká špička, čekáme ještě na potvrzení několika jmen, ale už teď budou na startu třeba mistr republiky Luboš Truhlář nebo Václav Holub, který zvládnul být v roce 2014 6. na světovém poháru právě v Prachaticích.

Kromě nich se bude závodů účastnit řada hokejistů, fotbalistů, plavců nebo bývalých triatlonistů, kteří si zpestří přípravu nebo zavzpomínají na triatlon.“ představuje ty nejlepší Michal Piloušek. I přesto je závod zaměřen především na hobíky, i proto už jsou v předstihu označené tratě závodu, aby si je mohli váhaví zájemci dopředu projet a pak se rozhodnout pro start. Začátek šipek je v kempu u rybníka, modrá šipka a fábory červenobílé barvy značí kolo a červené šipky a fábory běh. Možnost vyzkoušet si terény tratí již využívá poměrně hodně závodníků, kteří přijíždějí na jih Čech v předstihu.

A na co se mohou těšit děti? Pro nejmenší jsou připraveny závody v běhu na 300 a 600 metrů, pro osmileté a starší i celý triatlon. Plavání bude přímo v rybníce, kolo potom po cestách okolo hráze a po loukách, a běh na travnatém podkladu. Děti budou rozděleny dle věku do kategorií po dvou ročnících, aby měl každý šanci vyhrát. Vítězové si odnesou domů diplomy, každý účastník potom originální ručně vyráběné medaile a sladkosti. „Navíc na místě bude spousta atrakcí pro děti- půjčovna loděk a paddle boardů, trampolína, ruské kuželky a další.“ zve Piloušek.

Dospělí závodníci se můžou těšit nejen na sportovní zážitek prvotřídní kvality, ale také na převlékárny, wc, bohatě vybavené občerstvovací stanice, čipovou časomíru, zajímavé a hodnotné ceny od sponzorů, ale také na vychlazené prachatické pivo v cíli a poukaz na špekáček k opečení zdarma.

„Máme už přes 70 přihlášek, zájem závodníků nás mile překvapil.“ říká Michal Piloušek, pořadatel závodu. Další borce a především děti očekávají pořadatelé ještě s přihláškou na místě. Systém časomíry umožnil přihlášku dopředu on-line, ale samozřejmě zůstává i možnost přijít před startem na pláž rybníka a přihlásit se přímo tam. Na běh probíhá registrace ve středu od 17:00 do 17:55, start je v 18:00. Na dětské závody 6. července od 8:00 do 9:30, startuje se už v 10 hodin. Na hlavní distance potom od 8:00 do 12:00, kdy start následuje ve 13 hodin. Celý program závodních dní najdete samozřejmě na facebooku Hus Muže. Průběh závodu lze sledovat i v aplikaci STOPNITO pro mobilní telefony a tablety, kde se budou on-line zobrazovat výsledky jednotlivých závodníků.

Bohatý program pro celou rodinu zve Vás všechny k břehům Křišťanovického rybníka již tuto středu a především tento čtvrtek.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 03.07.2017 10:30:02

Kvapem se přiblížil start prvního ročníku závodu Hus Muž. Již ve středu 5. července v 18:00 odstartuje program běžeckými závody! Tratě jsou pro účastníky nachystané, počasí slibuje optimální podmínky a do okolí Křišťanovic přijíždějí první závodníci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.