Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Blíží se 6. ročník Pražského triatlonu

Blíží se 6. ročník Pražského triatlonu
foto: H Triatlon

Petr Říman | 28.06.2017 | přečteno: 1952×

Sdružení H-Triatlon pořádá již šestý ročník silničního triatlonového závodu, který se letos uskuteční v neděli 23. července 2017 v pražských Horních Počernicích se zázemím u Rybníku Eliška. Cyklistická část závodu povede opět po uzavřené pozemní komunikaci stejnou trasou jako v předchozích pěti ročnících. Pražský triatlon je součástí bodované série H-Triatlon Tour 2017.

Ke konci července se v Praze uskuteční již druhý letošní triatlon, pořádaný v rámci bodované série H Triatlon TOUR 2017. Závodníci se mohou těšit na profesionálně připravenou závodní trať, která letos povede tradičně přes Horní Počernice. Cyklistická část bude opět bez automobilů na stejné trase jako v předchozích letech. Pražského triatlonu se letos zúčastní řada známých osobností, jako je sportovní redaktor Stanislav Bartůšek, skvělí čeští triatlonisté Tomáš Mika, Ondřej Teplý a Josef Pavlík nebo výborný český herec Petr Čtvrtníček.

Pro všechny účastníky závodu je připraven kompletní profesionální servis, který je zahrnut v ceně startovného. To činí 600 – 1700 Kč v závislosti na rychlosti registrace a výběru náročnosti tratě. Děti do 15 let mají startovné od 11. 7. za symbolickou cenu 100 Kč.

„Závodem bude provázet oblíbený sportovní redaktor a komentátor Stanislav Bartůšek, který je pravidelným účastníkům triatlonů dobře známý,“ říká Vladislav Dykast, ředitel sdružení H Triatlon. Každý závodník Pražského triatlonu obdrží slosovatelné startovní číslo, energetický balíček, finisherskou medaili, čipové měření času, SMS zprávu s výsledkem, občerstvení v cíli závodu, oběd a elektronický certifikát s výsledkem.

Chybět nebudou ani oblíbené doprovodné aktivity. Na své si přijdou všechny věkové kategorie – v zázemí akce bude program doprovázen hudbou od DJ Aleše Matouška, proběhnou ukázky první pomoci a hasičské techniky, děti se mohou zabavit na skákacím hradu, nechat si malovat na obličej a jsou pro ně připraveny různé soutěže. Dospělí si mohou vyzkoušet pohled na svět přes alkobrýle.

Akce se koná pod záštitou paní Hany Moravcové, starostky Horních Počernic, Ing. Zbyňka Richtera, starosty Dolních Počernic, Ing. Ondřeje Martana, starosty Běchovic a Petra Dolínka, náměstka primátorky hlavního města Prahy a radního pro dopravu a evropské fondy a České unie sportu. Již tradičně bude část výtěžku ze startovného a prodeje triček „Tělo musíme překvapit” věnováno na charitativní účely, konkrétně výtěžek podpoří Srdcerváče, což je kampaň Nadačního fondu na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Sdružení H-Triatlon v letošní sezóně navíc podporuje hendikepovaného triatlonistu Zbyňka Švehlu, prvního Evropana, který dokončil Havajského IRONMANA v kategorii handcycle, sedminásobného IRONMANA a dvojnásobného mistra světa na polovičních tratích. V roce 1994 po nehodě na triatlonovém závodě skončil na vozíku. Asi rok po úrazu se dočetl v jednom americkém sportovním časopise o americkém vozíčkáři, který jel poprvé na Havaji nejtěžší závod železných mužů na světě. Rozhodl se, že o něco podobného se časem pokusí taky. Třináct hodin, sedm minut a čtyřiapadesát sekund. Čas, který si Zbyněk Švehla už nikdy nevymaže z paměti. Cílovou páskou na Alli Drive, nejslavnější triatlonové ulici světa, projel jako druhý vozíčkář světa a první Evropan. Mezi 1600 nepostiženými závodníky se umístil na 1281. místě.

Datum konání: 23. července 2017

Místo konání: Praha – Horní Počernice, start u rybníku Eliška ((koupaliště Svépravice, dostupnost z ulice K Hrázi)

Harmonogram závodu:

8:00 Otevření startovní kanceláře – Prezentace závodníků, doprodej volných čísel

9:20 Start závodu “BENJAMÍNCI”

9:30 Start závodu “VLČÁCI”

9:45 Start závodu “PŘEDŽÁCI”

10:00 Start závodu “MLADŠÍ ŽÁCI” a “STARŠÍ ŽÁCI”

10:30 Start SPORT (muži, ženy, týmy)

10:45 Start KLASIK (muži, ženy, týmy)

10:50 Start HOBBY (dorostenci/ky, muži, ženy)

12:45 – 13:30 Oběd pro všechny závodníky

14:00 Slavnostní vyhlášení výsledků, tombola

14:30 Zakončení akce

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

p30etr muž 28.06.2017 11:49:51

Sdružení H-Triatlon pořádá již šestý ročník silničního triatlonového závodu, který se letos uskuteční v neděli 23. července 2017 v pražských Horních Počernicích se zázemím u Rybníku Eliška. Cyklistická část závodu povede opět po uzavřené pozemní komunikaci stejnou trasou jako v předchozích pěti ročnících. Pražský triatlon je součástí bodované série H-Triatlon Tour 2017.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.