Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Závodní víkend přinesl vítězství Češky Radky Kahlefeldt na Filipínách

Závodní víkend přinesl vítězství Češky Radky Kahlefeldt na Filipínách
foto: Ironman

Michal Piloušek | 14.03.2017 | přečteno: 2822×

Triatlonová sezona se naplno rozeběhla především v jižních krajinách, v Asii i u protinožců. Po druhém nejstarším Ironmanu na světě, který se tradičně koná v novozélandském Taupu, přišly o uplynulém víkendu na řadu například Ironman 70,3 Subic Bay nebo Mooloolaba Triathlon Festival. Na obou závodech byli vidět i čeští reprezentanti.

Ironman 70,3 Subic Bay, Philippines

Triatlon se stává na Filipínách opravdu známým sportem a kromě tradičního „celého“ Ironmana se v Subic Bay koná i poloviční verze závodu. Letos se sešla velmi silná konkurence v mužské i ženské kategorii. Mezi hlavní favority před závodem patřili: Úřadující mistr světa Tim Reed, legendární Craig Alexander, loni třetí na MS v polovičním Ironmanu Ruedi Wild, olympijský medailista Sven Riederer nebo vynikající Němec Michael Realert. Loňskou porážku chtěla Radka Kahlefeldt (dříve Vodičková) oplatit vynikající Caroline Steffen. Na startu nechyběla ani Australanka Dimity-Lee Duke.

Po plavání byl v čele Sam Bennet a přivedl za sebou skupinku, ve které nechyběli Alexander, Reed, Wild, Realert nebo Riederer. Druhá skupina v čele s Timem Van Berkelem ztrácela 1 minutu a dvacet sekund. Na kole do pedálu pořádně šlápnul Jake Montgomery a s časem cyklistiky 2:05:40 přijel do depa jako první. Minutu po něm přijela skupina favoritů s Alexanderem, Wildem, Ridererem a Reedem. Pětiminutovou penalizaci obdržel za hákování Michael Realert a zdálo se, že je z boje o prvenství venku. Po závodě se ale odvolal, překvapivě uspěl a byl posunut ze sedmého na čtvrté místo. Na předních pozicích se o prvenství do poslední chvíle prala dvojice Alexander, Wild. Nakonec se stal vítězem Ruedi Wild s více než třiceti sekundovým náskokem před Craigem Alexandrem, minutu ztratil úřadující mistr světa Tim Reed.

V ženské kategorii k naší velké radosti zvítězila Radka Kahlefeldt s náskokem téměř čtyř minut před stále výbornou Caroline Steffen. Rozhodovalo se až v běhu, kdy Radka rozhodla půlmaratónem v horkých podmínkách za 1:25. Třetí místo obsadila amatérka Naomi Washizu z Japonska, až čtvrtá skončila Dimity-Lee Duke.

Výsledky: http://eu.ironman.com/…tracker.aspx?…

Ironman 70,3 Buenos Aires

V Argentině potvrdil výjimečnou výkonnost na kole a v běhu Lionel Sanders. Tradičně hůře zaplaval (27:19), ale na kole si dojel skvěle jedoucího Igora Amorelliho a utvořili silnou dvojici. Na běhu potom nedal Brazilci šanci a vyhrál. Na druhém místě nakonec skončil výborně běžící (1:13:47) Američan Von Berg, s bronzem se musel spokojit Amorelli.

Mezi ženami si v plavání skvěle vedla Haley Chura, na kole sice o vedení přišla, když jí předstihla Angličanka Kimberley Morrison, ale skvělým během smazala šesti minutové manko po kole a s náskokem 46 vtěřin proběhla Haley Chura cílem jako první. Druhá skončila Morrison a třetí Airane Monticeli z Brazílie.

Výsledky: http://eu.ironman.com/…results.aspx#…

Mooloolaba Triathlon Festival

Výročního 25. ročníku zdejšího triatlonového svátku se letos zúčastnil i český protinožec Jakub Langhammer. V konkurenci hvězd Ironmana Luka McKenzieho a Tima O´Donnella nebo nakonec vítězného Dana Wilsona nakonec Jakub vybojoval 8. místo. Jelo se na tratích bezhákového krátkého triatlonu a zajímavé jsou především časové rozestupy mladého Krušnomana a hvězd světového triatlonu. Plavání: Wilson 18:07, O´Donnell 18:28, McKenzie 19:10, Langhammer 20:12. Cyklistika: Wilson 56:05, O´Donnell 55:43, McKenzie 56:46, Langhammer 58:34. Běh: Wilson 32:58, O´Donnell 33:08, McKenzie 36:31, Langhammer 36:59. Výsledky mladého českého závodníka potvrzují jeho směřování mezi profesionální triatlonisty.

Výsledky: http://multisportaustralia.com/Home/Results

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Pilda Michal muž 14.03.2017 20:33:19

Triatlonová sezona se naplno rozeběhla především v jižních krajinách, v Asii i u protinožců. Po druhém nejstarším Ironmanu na světě, který se tradičně koná v novozélandském Taupu, přišly o uplynulém víkendu na řadu například Ironman 70,3 Subic Bay nebo Mooloolaba Triathlon Festival. Na obou závodech byli vidět i čeští reprezentanti.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.