Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Začátkem února proběhne v Chuchli světová premiéra Kryathlonu

Začátkem února proběhne v Chuchli světová premiéra Kryathlonu
foto: Kryathlon

tisková zpráva | 18.01.2017 | přečteno: 3355×

S poklesem teplot pod bod mrazu se zimní sportovci opět připravují na závod v Kryathlonu. Letos se bude konat tento naprosto unikátní závod již po třetí. Stejně jako v roce 2015 a 2016 se uskuteční ve SkiParku Chuchle, v neděli 5. února 2017.

Závod je organizován spolkem International Kryathlon Association s podporou společností SportGroup, SkiPark Chuchle, I. plaveckého klubu otužilců Praha (I. PKO), 42 Financial services, Born To Swim a neziskové organizace Aliance žen s rakovinou prsu.

Klasický závod, Memoriál Václava Pátka, zahrnuje 250 metrů plavání v ledové Vltavě o předpokládané teplotě 1–2°C, 2,5 kilometru běhu a 3 kilometry na lyžích na běžkařských tratích ve SkiParku Chuchle. Letos se současně uskuteční i světová premiéra, tzv. Superkryathlon na dvojnásobných tratích (500 m, 5 km, 5 km). Superkryathlon je určený jen pro mimořádně dobře připravené sportovce a start na této trati není opravdu pro každého.

Jack Bright, ředitel závodu a spoluzakladatel disciplíny, k letošnímu ročníku řekl: " Již dlouho jsme chtěli uskutečnit Superkryathlon a konečně letos se nám to podařilo. Bude to obrovská zkouška pro otužilé závodníky a jejich schopnost absolvovat náročné plavání v ledové Vltavě a následně zvládnout depo a přechod na běh a lyže. Už se těšíme na opravdu těžkou zimní sportovní výzvu unikátní nejen v České republice, ale také na světě. Nebude to lehké, ale nikdy jsme neříkali, že bude. Toto je prostě Kryathlon."

O závod je veliký zájem, pořadatelé očekávají přes 100 účastníků. Na startovní listině je hodně výkonnostních i rekreačních sportovců. Zatím jsou přihlášení sportovci z pěti zemí – Itálie, Velké Británie, Ruska, Slovenska a samozřejmě České republiky.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 18.01.2017 13:22:23

S poklesem teplot pod bod mrazu se zimní sportovci opět připravují na závod v Kryathlonu. Letos se bude konat tento naprosto unikátní závod již po třetí. Stejně jako v roce 2015 a 2016 se uskuteční ve SkiParku Chuchle, v neděli 5. února 2017.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.