Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Olympijský triatlon s Vendulou Frintovou startuje příští sobotu

Olympijský triatlon s Vendulou Frintovou startuje příští sobotu
foto: Archiv Venduly Frintové

Aneta Grabmüllerová | 10.08.2016 | přečteno: 3242×

Olympiáda v Riu je v plném proudu a pozornost fandů triatlonu je upřena na její samotný závěr, kdy jsou naplánovány oba závody olympijského triatlonu. Muži odstartují z pláže Copacabana ve čtvrtek 18. srpna, závod žen s Vendulou Frintovou je pak na programu v sobotu 20. srpna.

Na závodníky je připravena náročná trať, která zaručuje napínavý závod. Po jednom plaveckém okruhu závodníky čeká osm cyklistických, technicky náročných, kol. Náročné stoupání na začátku každého z okruhů nahrává silným cyklistům a přímo se nabízí k cyklistickým únikům. Stejně jako v Londýně mají některé země rozdělené role leadrů a domestiků. Na rozdíl od Londýna ale trať v Riu nabízí technicky i profilově náročnou trať, což by mohlo značně zamíchat pořadím. Závěrečný běh je rozdělen do čtyř okruhů s cílem na pláži Copacabana.

Mužský závod má jasné favority bratry Brownlee, kteří budou obhajovat zlatou a bronzovou medaili z olympijských her v Londýně. Stříbrný z Londýna, Javier Gomez, bude na startu chybět. Měsíc před olympiádou spadl během cyklistického tréninku a musel podstoupit operaci.

Mezi ženami poslední tři roky dominuje Američanka Gwen Jorgensen. V seriálu Mistrovství světa nebyla poražena téměř dva roky, až letos se to povedlo Helen Jenkins. Ta si v Londýně doběhla pro páté místo, ale neskrývala zklamání. Nebýt zranění, které je před olympiádou dlouhodobě trápilo, bojovala by nejspíš o medaile. Bude si tak zcela určitě chtít letos vylepšit reputaci.

Spravit náladu si bude chtít i Švédka Lisa Norden, která od zisku stříbrné medaile v Londýně kvůli zranění téměř nezávodila. Nominaci si vyjela až na poslední chvíli, a přestože splnila kritéria ITU, musela svou kvalifikaci obhajovat u Švédského olympijského výboru, neboť jeho přísnější kritéria nesplnila. O medaili bude bojovat i reprezentantka Bermud Flora Duffy, která má v letošním roce konstantně výborné výsledky a je momentálně vedoucí závodnicí seriálu Mistrovství světa.

Mezi širší pole favoritek bude nepochybně patřit i Češka Vendula Frintová, pro kterou to bude již třetí olympiáda. V Pekingu skončila na 23. místě, v Londýně si pak doběhla pro místo patnácté. V letošním roce se vícekrát probojovala do top 10 v závodech Mistroství světa a momentálně jí patří 12. místo.

“Vendula v předolympijské přípravě odtrénovala to, co měla. Základem byl vysokohorský kemp v pyrenejském Les Angles. Byly tam sice výpadky způsobené střevními potížemi po WTS ve Stockholmu, ale statečně se s tím poprala. Určitě půjde do závodu soustředěná se snahou podat co nejlepší výkon,” popisuje její trenér Jiří Seidl.

“Takové to oblíbené, že si chce závod „užít“, v triatlonu moc neplatí. Tady je to dřina od začátku do konce. V Riu to bude platit dvojnásobně. Pořadatelé přichystali velice těžkou, divácky atraktivní cyklistickou část. Její umístění nikdy netipuji a neporuším to ani v tomto případě,” dodává.

Závod mužů i žen je shodně naplánován na 16:00 středoevropského času. Muži závodí ve čtvrtek 18. srpna, ženy pak o dva dny později v sobotu 20. srpna.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Aneta.Grab žena 11.08.2016 12:21:39

Olympiáda v Riu je v plném proudu a pozornost fandů triatlonu je upřena na její samotný závěr, kdy jsou naplánovány oba závody olympijského triatlonu. Muži odstartují z pláže Copacabana ve čtvrtek 18. srpna, závod žen s Vendulou Frintovou je pak na programu v sobotu 20. srpna.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.