Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pražské Kyje přivítají o víkendu novinkovou Xterru

Pražské Kyje přivítají o víkendu novinkovou Xterru
foto: Xterra

tisková zpráva | 16.06.2015 | přečteno: 4506×

Již tuto neděli 21. června se uskuteční historicky první triatlonový závod Xterra Praha 14. Populární seriál v terénním triatlonu zde představí nový moderní formát okruhového závodu. Kromě elitních závodníků se představí početné pole amatérů v závodě Xterra Easy.

Od brzkých ranních hodin bude žít fotbalové hřiště TJ Kyje i jeho blízké okolí triatlonovým děním. Uskuteční se zde totiž historicky první ročník závodu Xterra Praha 14. „Spojili jsme vůbec poprvé síly přímo s radnicí města a rozhodli jsme se uspořádat nevšední Xterru přímo v metropoli. Pan starosta Vondra i další představitelé městské části nám šli se vším vzorně na ruku a jen díky nim se podařilo připravit zajímavý závod,“ říká Michal Piloušek, pořadatel Xterra Českého poháru.

„Formát závodu je připraven tak, aby oslovil ty, kteří si chtějí Xterru nebo triatlon vyzkoušet i zkušené elitní závodníky. Ve spolupráci s radnicí se navíc podařilo vymyslet speciální závod pro občany Prahy 14 na tratích Xterra Easy, kde je pro ně připraveno zlevněné startovné 100 Kč,“ dodává Piloušek.

V ranních hodinách si nejdříve budou moci zazávodit děti v rámci Xterra Kids. Prezentace začíná v 8 hodin a starty jednotlivých kategorií budou následovat po deváté hodině. Pro děti od předškolních po patnáctileté budou připraveny závody v běhu, pro starší pak i duatlon. Každý účastník si odnese diplom a sladkou odměnu. Po skončení závodu bude následovat show klauna Huga a pořadatelé připravili i další atrakce jako skákací hrad nebo jízdu na čtyřkole.

V jedenáct hodin se na svůj start budou připravovat závodníci na tratích Xterra Easy. Závod složený z 600 metrů plavání, 12 km horského kola a 4 km terénního běhu zvládne doslova každý sportovně založený hobík.

„Ve sjezdech jsme šetřili s náročnými úseky, techniku jsme si nechali na bezpečnější rovinaté pasáže. Tento závod nemá za cíl odradit nováčky od triatlonu, chceme, aby se všichni bavili,“ říká Michal Piloušek. Závod se dá dle jeho slov objet bez problému na trekingovém kole a není ani potřeba mít speciální vybavení, snad vyjma cyklistické přilby. Pro ty, kteří si nevěří na všechny disciplíny, bude i možnost si závod rozdělit a absolvovat ho s přáteli ve štafetě plavec-cyklista-běžec. Hlavní závodní pole čítající na sto triatlonistů se vydá na svou trať ve třináct hodin.

Trať hlavního závodu se bude skládat ze dvou okruhů plavání v Kyjském rybníce, dohromady 1200 metrů, poté bude následovat horské kolo ve čtyřech okruzích, celkem 26 kilometrů a na závěr osmikilometrový běh, který bude rozdělen do dvou okruhů.

„Zvolili jsme atraktivní variantu okruhového závodění, známou třeba z horských kol nebo cyklokrosu. Chceme, aby byli diváci i závodníci, kteří dříve absolvovali trať Easy, vtaženi do závodního děje.“ Dodává Michal Piloušek. Na závodníky čeká ještě jedno překvapení, mezi plaváním a cyklistickým depem bude vložen šestisetmetrový přeběh. Pořadatelé závodníkům doporučují si k vodě připravit boty, jelikož se bude přebíhat i štěrková cesta.

Kromě překonání osobních cílů a sázek se bude soutěžit i o cenné body do celkového hodnocení Českého poháru Xterra. V elitní kategorii se představí jak dlouhodobě nejlepší český reprezentant Jan Kubíček, tak letos zatím neporažený Luboš Truhlář. Nebudou chybět ani špičkoví borci jako Pavel Jindra, či Václav Holub. Stejně tak v ženském závodě se představí téměř kompletní česká špička, chybět bude pouze Helena Erbenová, která se zúčastní světového poháru v Řecku.

Xterra na Praze 14 bude dnem pro celou rodinu, přijďte si zazávodit a třeba i překonat sebe sama. Pokud vás baví sport spíše sledovat, bude pro vás připraveno občerstvení místní restaurace i komentovaný průběh závodu reportérem Tomášem Nohejlem. Xterra Praha 14 už tuto neděli 21. června u Kyjského rybníka a na hřišti TJ Kyje!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 16.06.2015 16:46:37

Již tuto neděli 21. června se uskuteční historicky první triatlonový závod Xterra Praha 14. Populární seriál v terénním triatlonu zde představí nový moderní formát okruhového závodu. Kromě elitních závodníků se představí početné pole amatérů v závodě Xterra Easy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.