Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Collegas Orlice Cup spustil registrace, kapacita omezená

Collegas Orlice Cup spustil registrace, kapacita omezená
foto: Collegas Orlice Cup

tisková zpráva | 11.11.2014 | přečteno: 2904×

Letos v dubnu proběhl historicky první Orlice Cup – jarní extrémní závod tříčlenných týmů ve složení běh, mtb xco a kajak s možností absolvovat jej i v jednom člověku jako extrémní triatlon. Závod je koncipován především pro nadšené hobíky a bylo ověřeno, že tratě jsou takové povahy, že ani poloprofesionální borci se nenudí a je to i pro ně výzva.

Trasy jednotlivých disciplín jsou specifické tím, že neprotínají žádnou silniční komunikaci a z 95% jsou v lese a na lesních cestách a pěšinách, což účastníci velmi ocenili a motivovali tak svou zpětnou vazbou k uspořádání dalšího ročníku.

Jako první tedy vyběhnou 25. 4. 2015 běžci a běžkyně na trať dlouhou 14,5 km s převýšením 350 m, která vede lesem, asfaltu se nohy dotknou jen výjimečně a to pár metrů u startu a pak cca 150 metrů staré lesní silničky (stav ala silničky v Orlických horách). Jinak jen kořeny, jehličí, bahno a spadané listí. Štafetu budou předávat bikerům.

Ti obdrží štafetu od běžců, a vydají se ve šlépějích svých kolegů a záhy zmizí v lese… aby z něj stejně jako běžci vyjeli až do cíle. Trasa je unikátní tím, že nekříží žádnou silnici a nevjíždí do žádné obce. Celou dobu se pojede v lese, jen párkrát bude „líznut“ okraj a bahno oklepáno jen na asi 200 m asfaltu. Jinak bikery čeká 30 km po lese s převýšením cca 450 m a nudit se určitě nebudou. Charakter první třetiny je XC, druhá je spíše línější XCM a závěr je opět XC.

Finiš týmu zajistí vodáci a vodačky na libovolné nemotorové a bezplachtové lodi (pořadatel zde neklade v podstatě žádná omezení, nicméně necky zřejmě k výhře nepovedou – ideál je sjezdový kajak). Lodě musí urazit 4,5 km po proudu (bez problému) a pak díky pohonu své jednočlenné posádky také 4,5 km zpět.

Pro druhý ročník byl stanoven organizační limit na 150 startovních čísel (tedy týmů i triatlonistů dohromady) a zároveň byla v říjnu spuštěna registrace. Pokud se tedy chcete tohoto počinu zúčastnit, sestavte tým nebo se rozhodněte pro samostatný extrém a přihlaste se co nejdříve, neb kapacity bude velmi pravděpodobně dosaženo!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 11.11.2014 11:43:57

Letos v dubnu proběhl historicky první Orlice Cup – jarní extrémní závod tříčlenných týmů ve složení běh, mtb xco a kajak s možností absolvovat jej i v jednom člověku jako extrémní triatlon. Závod je koncipován především pro nadšené hobíky a bylo ověřeno, že tratě jsou takové povahy, že ani poloprofesionální borci se nenudí a je to i pro ně výzva.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.