Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Xterra trail run, tradiční zakončení sezony, již příští sobotu

Xterra trail run, tradiční zakončení sezony, již příští sobotu
foto: Xterra

tisková zpráva | 31.10.2014 | přečteno: 3084×

Druhou listopadovou sobotu se definitivně uzavře Xterra sezona, již třináctá v pořadí. 8. listopadu se v Prachaticích uskuteční závod v terénním běhu pod názvem Xterra Trail run. Ve večerních hodinách potom proběhne v nedalekých Čes­kých Budějovicích vyhlášení celkových výsledků Českého poháru v triatlonu. Víkend na jihu Čech se zdá být zajímavým lákadlem pro celou rodinu, co na vás čeká?

Xterra Trail Run je otevřený závod v běhu pro všechny generace, přitom zároveň světovým pohárem běhů pod značkou Xterra Trail run. Předškolní děti se poperou s 200 metry po rovince, nejstarší dorostenci už si budou muset poradit se 4 kilometry ve zvlněném terénu Šumavského podhůří. Děti do 15 let mají startovné zdarma a v cíli na ně kromě účastnické medaile budou čekat také sladkosti, teplý čaj a pro nejlepší v kategorii i diplomy a věcné ceny od sponzorů.

Pro dospělé účastníky si pořadatelé nachystali tři varianty závodu – Easy (4 km), Medium (8 km) a Hard (13 km). Tratě se neliší jen délkou, ale také náročností a povrchem, Easy variantu zvládne takřka každý třeba jen obejít, naopak Hard bude zážitkem i pro ostřílené triatlonové matadory.

Tratě také nevymýšlel nikdo jiný než bývalý Ironman a otec české Xterry Michal Piloušek, nyní mimo jiné i multisportovní trenér. „Nechtěl jsem jenom vymyslet „nejtěžší trať na světě“, ale hlavně vybírat zábavné pěšinky, ukázat závodníkům krásné šumavské výhledy a osamělé stezky, po kterých dříve utíkal Král Šumavy přes hranice.“ Dodává Piloušek. Startovné pro dospěláky je 100 Kč. Loni si více závodníků vyzkoušelo hned více tratí, pro ty bude platit zlevněné startovné 150 Kč na dva závody.

Prezentace začne v areálu Domova mládeže SPgŠ na Zlaté stezce po osmé ranní, první děti vyrazí na své tratě v 10,00 a dospělé závody startují v 11,30 (4 a 8 km) a 12,45 (13 km). Pořadatelé zajišťují na trati i v cíli občerstvení, sprchy v areálu a vytápěné šatny. Po skončení běžeckých závodů všichni v poklidu stihnout přesun do Českých Budějovic (45 km) a následné večerní vyhlášení výsledků Českého poháru v triatlonu. Více informací najdou zájemci na www.xterra.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 31.10.2014 16:48:46

Druhou listopadovou sobotu se definitivně uzavře Xterra sezona, již třináctá v pořadí. 8. listopadu se v Prachaticích uskuteční závod v terénním běhu pod názvem Xterra Trail run. Ve večerních hodinách potom proběhne v nedalekých Čes­kých Budějovicích vyhlášení celkových výsledků Českého poháru v triatlonu. Víkend na jihu Čech se zdá být zajímavým lákadlem pro celou rodinu, co na vás čeká?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.