Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Česká Xterra po 14 letech končí, pořadatel hlásí únavu "materiálu"

Česká Xterra po 14 letech končí, pořadatel hlásí únavu "materiálu"
foto: Zdenek Krchák

tisková zpráva | 23.11.2015 | přečteno: 6308×

Smutná zpráva pro milovníky terénních triatlonů přišla z Prachatic. Příští rok se neuskuteční Xterra Czech World Tour ani Czech Tour. Přetiskujeme vyjádření organizátorů z Facebooku.

V sobotu 14.11.2015 bylo naší organizací a rodinou oficiálně oznámeno, že po více než 14ti letech nebudeme v příštím roce organizovat Xterra Czech World Tour ani Czech Tour či jiné a příbuzné poháry.

K tomuto rozhodnutí jsme dospěli v průběhu letošní sezóny po zralé úvaze. Je mnoho důvodů a jeden z nich je i ten, že již nejsme schopni dostát finančním požadavkům Team Unlimited, který vlastní značku Xterra a který by měl být hlavním tahounem Xterra ve světě sportu. Za čtrnáct let se s benjamínka stal dospělý sport, který se stal výzvou mnoha lidí se vztahem k přírodě, sportu, fair play i překonání sama sebe.

Za čtrnáct let jsme poznali mnoho skvělých lidí, kteří spojili své kroky či stopy s tímto sportem ať už jako aktivní účastníci nebo podporovatelé a šiřitelé tohoto odvětví, které vrací triatlon ke kořenům individuální výzvy.

Za čtrnáct let jsme z naší strany za pomoci sponzorů, přátel a podporovatelů dokázali sehnat a investovat více než 20 000 000,– KČ , ať už na nákup licence (17– 20 tis USD/rok), prize money (15 tis USD )nebo pořádání a medializace tohoto sportu. Zaplatili jsme spoustu daní a odvodů a zpracovali metráky materiálů o tomto skvělém sportu. Projeli jsme také tisíce litrů nafty a protelefonovali tisíce minut po celém světě. Napsali tisíce emailů a článků….

A nyní nám došla šťáva, již nemáme energii trávit dlouhé hodiny ve firmách, kancelářích či úřadech a vysvětlovat, že sport není jen o tisících účastníků ale o srdci a přístupu k životu, nemáme již energii na sedánky na ČSTV či nyní ČTA a prosazovat nároky úspěšných sportovců na podporu při reprezentaci naší vlasti nebo nároky na podporu tohoto úspěšného sportu…

Děkuji všem členům naší rozvětvené rodiny (hlavně dědovi a synovi Michalovi) za hodiny a hodiny práce, za nadšení a za podporu. Děkuji všem pořadatelům, kteří přiložili ruku k dílu, kteří stáli v lese nebo na křižovatce. Děkuji všem členům týmu, kteří svůj volný čas trávili na cestách a dělali svou prací radost jiným. Děkuji všem spolupořadatelům, novinářům, pracovníkům svazu a podporovatelům. Děkuji všem sponzorům, kteří se nebáli vložit peníze do krásného sportu. Děkuji závodníkům, kteří bojovali na tratích Xterry jako lvi a lvice nebo lvíčata.

Jsem rád, že jsme se potkali a budeme potkávat, jsem rád že jsem byl součástí Xterra rodiny !!!

Anketa

Věříte, že Xterra se v Česku napřesrok rozjede s jiným pořadatelem?

ano
 
32 hl.
ne
 
77 hl.
Celkem hlasovalo 109 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 23.11.2015 09:17:18

Smutná zpráva pro milovníky terénních triatlonů přišla z Prachatic. Příští rok se neuskuteční Xterra Czech World Tour ani Czech Tour. Přetiskujeme vyjádření organizátorů z Facebooku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.