Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Extrémní duatlon Koutyman ovládli Cmunt a Švubová

Extrémní duatlon Koutyman ovládli Cmunt a Švubová
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 28.09.2015 | přečteno: 3295×

Závod s názvem Koutyman uzavřel sezonu Českých pohárů, které pořádá Česká triatlonová asociace. Extrémně náročný duatlon ovládli v areálu Kouty v Koutech nad Desnou v okresu Šumperk Michaela Švubová a Petr Cmunt.

Koutymanovi přálo počasí a všichni si tak mohli naplno užít náročný závod. Ten se jel na tratích 4,5 kilometru běhu, 36 kilometrů cyklistiky a 13 kilometrů běhu a na sportovce čekalo neuvěřitelné převýšení 3491 metrů.

S touto horskou výzvou se v mužském závodě nejlépe vypořádal Petr Cmunt, který jako jediný proběhl cílem s časem pod tři hodiny. Druhý dokončil Ondřej Fojtík, třetí místo bral Vojtěch Bednarský.

Koutymana si nenechal ujít ani nejlepší český železný muž Petr Vabroušek, který v celkovém pořadí obsadil 14. místo. „Měli jsme neskutečné štěstí na počasí. Zatímco jsem se ráno ve Zlíně probudil do vytrvalého deště, v Koutech ani nekáplo. U horní přečerpávací nádrže sice byly jen 3°C a trochu mlha, ale po celé trati bylo sucho. Jak už to u závodů zahrnujících MTB u mne bývá, nejel jsem s ambicemi na výsledek, ale o to víc jsem si mohl užívat fantastickou trať na kole i v běhu. Pokud máte rádi horské běhy či MTB maratony, určitě si příští rok naplánujte toto zpestření. Velké převýšení vás určitě nezklame a sjezd místním bike parkem je opravdovou třešničkou na dortu,“ hodnotil Vabroušek

V závodě žen zvítězila Michaela Švubová. Letošní sezona Českého poháru v olympijském triatlonu, v aquatlonu, ČP Xterra, seriálu FORD CZECHMAN TOUR i ČP v duatlonu je uzavřena. Na sportovce ale ještě čeká slavnostní vyhlášení. To se uskuteční v sobotu 14.11. v Karlových Varech.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 28.09.2015 15:35:46

Závod s názvem Koutyman uzavřel sezonu Českých pohárů, které pořádá Česká triatlonová asociace. Extrémně náročný duatlon ovládli v areálu Kouty v Koutech nad Desnou v okresu Šumperk Michaela Švubová a Petr Cmunt.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.