Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na finálovém závodě Slavata Triatlon Tour odstartovalo 130 závodníků

Na finálovém závodě Slavata Triatlon Tour odstartovalo 130 závodníků
foto: Slavata Tour

Tomáš Slavata | 23.09.2015 | přečteno: 2594×

Nedělní finálový závod, který každý rok završí 13 dní triatlonových akcí pro děti, je za námi. Zhlédli jsme souboje nejrychlejších sportovců – finalistů ze závodů po celé České republice – a těšili se z jejich radosti nad skutečně zaslouženou výhrou. Vše už bylo také pod křídlý Nadačního Fondu Pomoci a Atletiky Tábor.

Téměř letní počasí napomohlo k pohodové atmosféře a park v pražských Řepích se plnil diváky polehávajícími na trávě, kteří sledovali výkony svých dětí a svěřenců. Ti se dnes navíc dostali i do záběrů štábu České televize, která o Tomášovi v režii Theodory Remundové natáčí dokumentární film.

Kmitočet příprav se na plné obrátky rozjel již kolem sedmé hodiny ranní a díky věrným přátelům se organizace závodu nesetkala s jediným zádrhelem i při náporu 200 návštěvníků. Výstřel z pistole zahájil ve 12:15 celé finále závodem kategorie předškoláků a po startu dětí ve věku 7–8, 9–10 se ubíral do své poloviny. Po předání cen účastníkům do 10 let, ve kterých se nejlépe umístili Jakub Cibulka, Aneta Randová, René Konopásek, Lucie Lasíková a Armín Fridrich, byli na podium pozváni všichni dorazivší strejdové a tety. Právě jim patřily balíčky od partnera závodu, firmy Manufaktura, které měly vyjádřit díky za jejich práci a boj, který často musí svádět s okolním světem a předsudky vůči dětským domovům. Chvíle slávy, která by jejich práci měla připomínat častěji, se setkala s uznáním v podobě bouřlivého potlesku.

Odpoledne již patřilo starším dětem a vzhledem k tomu, že se v jedné kategorii na startu sešlo i přes dvacet dětí, skupiny se musely rozdělit, měřily se časy a až do vyhlašování se nevědělo, kdo vlastně nakonec bude tím nejrychlejším. O to větší překvapení čekalo na děti před pódiem, u kterého se vyhlašovalo. V kategorii dívky 13–15 si poháry za nejlepší umístění odvezly DD Mariánské Lázně, Dolní Čermná a DD Nová Ves. DD Mariánské Lázně měly svého koně i v kategorii chlapců, kde se na druhém místě umístil Roman Podávka. Těsně před ním proběhl cílovou rovinkou Pavel Chňupa z DD Dolní Počernice, o 6 vteřin pomalejší byl bronzový Milan Demeter. V kategorii dívek ve věku 16–18 umístily na prvních třech místech Marie Pražáková (1.), Jiřina Pilátová (2.) a Dominika Dubská (3.). Všechny tři jsou opět svěřenkyněmi DD a celou trať 10m kačáky, 1200m kolo a 800m běh zvládly za necelých 5 minut. Nejrychlejší finalisty v kategorii chlapci 16–18 vyslaly na trať DD Vizovice, DD Veselíčko a DD Staňkov. Jejich svěřenci Alan Gresl (1.), Heřman Homolka (2.), Nikolas Adam (3.) včera stanuli na bedně a převzali poslední tři poháry, které čekaly na své majitele. Všem dětem, které na včerejším závodě nedosáhly na první tři místa, byly věnovány müsli kaše a cereálie od firmy Emco a diplom za bojovnost. Každý, kdo závod dokončil, navíc dostal sladkého Pribiňáčka a křupavý rohlík.

Velké díky za celou sezónu patří firmě DKNV za technickou podporu, Nadačnímu fondu pomoci, jehož sbírka na nákup kol od společnosti Author obdařila další šťastné výherce a společnosti HILTI, která nás zavedla až k dětem z dětských domovů na Slovensku, kde jsme odstartovali své první zahraniční závodníky.

Letošní tour, která nesla motto „Být jiný není špatný“ měla své závodníky opět posunout v cestě za jejich snem. Spolu s besedami, v rámci kterých Tomáš děti seznamuje se svým životním příběhem, měla i následovat jeho cestu a vůli změnit svůj na první pohled prohraný osud v lepší a plnohodnotnější život. Tomáš má za sebou letos nejeden svedený boj a v životě jistě ještě nedosáhl toho, v čem by byl opravdu šťastný bez zášti a pochyb ostatních. Každý vyhraný boj vás posouvá dál a vždy se vyplatí. Bojujte spolu s Tomášem za lepší svět a podpořte ho svou láskou k tomu, co nabízí všem dětem bez rozdílu toho, odkud pocházejí a kým dnes jsou.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Slavaťák muž 23.09.2015 14:57:16

Nedělní finálový závod, který každý rok završí 13 dní triatlonových akcí pro děti, je za námi. Zhlédli jsme souboje nejrychlejších sportovců – finalistů ze závodů po celé České republice – a těšili se z jejich radosti nad skutečně zaslouženou výhrou. Vše už bylo také pod křídlý Nadačního Fondu Pomoci a Atletiky Tábor.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.