Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Příbram hostí poslední závod ČP v dlouhém triatlonu na českém území

Příbram hostí poslední závod ČP v dlouhém triatlonu na českém území
foto: Archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 03.09.2015 | přečteno: 2390×

Letošní seriál Ford Czechman Tour Českého poháru v dlouhém triatlonu má před sebou ještě dva závody. Jen jeden z nich se ale koná na českém území. Jde o Klasik Duatlon, který v neděli 6. září hostí Příbram.

Tento závod je také třetím pokračováním Českého poháru v duatlonu a zároveň je i mistrovstvím České republiky v duatlonu pro kategorie žáků. Posledním podnikem Ford Czechman Tour pak bude závod s názvem Slovakman 113 v Šamoríně na Slovensku.

V areálu Nový rybník u Příbrami se hlavní závod pojede na tratích 5 kilometrů běhu, 60 kilometrů na kole a 15 kilometrů běhu. Nechybí dětské závody, závody týmů a štafet.

Je připraven i otevřený závod pro veřejnost na zkrácených tratích 5 km běhu, 20 km na kole a 5 km běhu. Tento závod bude mít zvláštní důležitost pro kategorie žáků. Právě pro ně totiž bude mistrovstvím ČR republiky v duatlonu.

„Tratě slibují zajímavý a napínavý závod. Myslím, že jsou dost rychlé, takže by si je všichni v areálu Nového rybníka měli užít. Tratě mistrovského závodu MČR žactva jsou plně uzavřené, tedy bez silničního provozu. Kategorie osmi, devíti a desetiletých pojedou na MTB kolech, kategorie mladších a starších žáků mohou jet na kolech silničních,“ řekl ředitel závodu Radek Eliáš, který zve všechny sportovní příznivce do Příbrami na parádní duatlonový den.

Mistrovské závody žákovských kategorií startují v 9 hodin. Hlavní závod je na programu ve 12:30, Open závod pak startuje o pět minut později.