Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Karlovy Vary budou o víkendu hostit evropskou elitu

Karlovy Vary budou o víkendu hostit evropskou elitu
foto: archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 12.08.2015 | přečteno: 4205×

O víkendu oslaví Karlovy Vary dvojí triatlonové narozeniny. Přesně před dvaceti lety se v největších českých lázních jel první lázeňský triatlon. Pořadové číslo 10 bude mít Carlsbad International School City Triathlon.

V sobotu budou triatlonové Karlovy Vary patřit dětem a mládeži, handicapovaným sportovcům a hobby závodníkům. V neděli na náročné olympijské tratě vyrazí mužská a ženská elita v rámci ETU Evropského poháru.

Startovní listina Evropského poháru v současnosti čítá téměř sedmdesát závodníků a třicítku závodnic z evropských států i ze zámoří. Vladimír Malý, ředitel závodu, doplňuje: „Ještě máme avizovánu výpravu triatlonistů z Dominikánské republiky. Mezi favority patří nejvýše nasazený Američan Tommy Zaferes, který před dvěma roky zářil díky svému skvělému plaveckému výkonu. Dobrou formu na Evropských pohárech ukazuje také Francouz Aurelién Lebrun. Počítat musíme rovněž s obhájcem Andrejem Brjuchankovem. V lichých letech pravidelně vyhrával Ukrajinec Yegor Martynenko a tento závodník se chystá do Karlových Varů i letos. Z české triatlonové výpravy se osobně těším na výkony juniorky Jany Machačové, která dvakrát vyhrála EP juniorů z toho jeden na domácí půdě v Táboře. Dále se představí Jitka Šimáková a nejvýše nasazeným českým závodníkem bude František Linduška.“

CIS City Triathlon není jen akce pro profesionály. Víkendový program otevřou v 10 hodin děti na startu WITTE Automotive Baby Duathlonu a s rodiči v oblíbené štafetě. Triatlonové talenty v kategorií žáků si rozdají cenné kovy na Mistrovství republiky právě v sobotu v Karlových Varech. Na západ Čech se vrací také Paratriathlon na přání závodníků na prodloužených tratích jako závod příchozích. Start závodu Open je plánován na 18 hodinu a handicapovaní závodníci se na úseky plavání, cyklistiky a běhu vydají v 18,10 hodin společně se štafetami.

K vrcholícím přípravám na jednu z nejvýznamnějších triatlonových akcí v ČR Malý říká: „Karlovy Vary se z poklidného lázeňského města každoročně v srpnu promění v kypící triatlonový kotel především díky skvělé divácké kulise. „Pro fanoušky vylepšujeme každým rokem zázemí. Standardně budou k dispozici pendl busy mezi startem a cílem u hotelu Thermal. Na CIS City Triathlon se chodí také za kulturou. Učíme se na velkých akcích typu Mistrovství Evropy, a proto letos hudební produkci šitou na míru vývoji daného závodu obstarají přední DJs.

Za podporu a vstřícnost musíme poděkovat občanům města Karlovy Vary a všem firmám a subjektům. Akce se neobejde bez dopravních omezení v sobotu 22.srpna 18–20:30) a v neděli 23.srpna (10–13 a 15–18hodin) na trati cyklistiky. Naší snahou ve spolupráci s Magistrátem města Karlovy Vary je opravit před akcí některou z místních komunikací nechat zacelovat občasné díry, které by pro galusky závodníků mohly být osudné.

Kompletní program pro sobotu i neděli naleznete zde

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 20.08.2015 11:12:20

Ve dnech 22.-23.srpna oslaví Karlovy Vary dvojí triatlonové narozeniny. Přesně před dvaceti lety se v největších českých lázních jel první lázeňský triatlon. Pořadové číslo 10 bude mít Carlsbad International School City Triathlon />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.