Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tábor hostí mistrovství ČR i Evropský pohár juniorů

Tábor hostí mistrovství ČR i Evropský pohár juniorů
foto: archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 30.07.2015 | přečteno: 2645×

V neděli 2. srpna pokračuje v Táboře svým pátým dílem Český pohár v olympijském triatlonu závodem s názvem Velká cena E.ON, Triatlon Tábor. Tento závod má statut mistrovství České republiky ve sprint triatlonu, takže vítězové se stanou národními šampiony. Podnik u rybníka Jordánu se po dvouleté pauze pyšní i statutem Evropský pohár juniorů, takže k vidění bude pestré startovní pole. Závod je i Akademickým mistrovstvím ČR.

V Táboře se bude bojovat na tratích sprint triatlonu, tedy 750 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu. Plavecká část proběhne v rybníce Jordán, cyklistika povede směrem Chotoviny, Mladá Vožice a běh bude po nábřeží Jordánu, směrem k loděnici a s obrátkou.

„Závod se jako Evropský pohár juniorů ve městě konal naposledy v roce 2012 a to už se plavalo v provizorních podmínkách, kdy byl Jordán přepůlen hrází a dolní polovina, kde se jinak plave, byla prázdná. V roce 2013 kvůli povodním nebyl závod vůbec a v roce 2014 kvůli Jordánu a rekonstrukci náměstí TGM byl na stadionu Míru. V těchto provizorních podmínkách jsme o EPJ pochopitelně neusilovali. Letos jsme se rozhodli opět EPJ uspořádat. Myslíme si, že je to jistá přidaná hodnota k našemu závodu a má to i svůj význam pro město i pro generálního partnera,“ prozradil ředitel závodu Karel Hotový s tím, že pořádání takovéhoto závodu má svá specifika.

„Je to pořádná kopa práce navíc se zajištěním podmínek a servisu pro cizince. Počínaje vízovými záležitostmi v některých případech, transferů z letiště a tlumočením konče. Je to i věc finančně nákladná. Triatlon ale máme rádi, takže nám stojí za to všechno tohle zařizovat,“ dodal Karel Hotový.

Ve startovní listině je i hvězdná Vendula Frintová. V současnosti nejlepší česká triatlonistka, které na nedávném ME jen těsně unikla medaile.

„Moc nás těší, že tu Vendula bude. Ona je obrovská profesionálka a pro nás je to čest. Kromě dalších závodníků z české špičky čekám a doufám, že se přihlásí i reprezentanti Ruska, kteří už závodili v Mělníku a mají tady v Táboře svou základnu,“ uvedl ke startovní listině Martin Hotový, jeden z hlavních pořadatelů, který je zároveň trenérem dorostu a těší ho velký počet přihlášených v kategoriích žáků.

V závodě EP juniorů bylo přihlášeno 88 triatlonistů, ale bude jich méně. „Klesá to, ale to není nic neobvyklého. Myslím, že 75 startujících bude. Startovní pole bude velice pestré. Jsou tu sportovci z Chile i výprava z Izraele. Bohužel nedorazí skupina z Egypta, kde se nepodařilo vyřídit administrativní záležitosti. Jinak nechybí závodníci z celé Evropy. Věřím, že se závod bude stejně jako v minulosti líbit a budou kladné ohlasy. Chtěl bych tady poděkovat ČTA za pomoc,“ dodal Martin Hotový.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 30.07.2015 14:52:39

V neděli 2. srpna pokračuje v Táboře svým pátým dílem Český pohár v olympijském triatlonu závodem s názvem Velká cena E.ON, Triatlon Tábor. Tento závod má statut mistrovství České republiky ve sprint triatlonu, takže vítězové se stanou národními šampiony. Podnik u rybníka Jordánu se po dvouleté pauze pyšní i statutem Evropský pohár juniorů, takže k vidění bude pestré startovní pole. Závod je i Akademickým mistrovstvím ČR.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.