Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Mělníku zvítězili Čelůstka s Ruskou Polyanskou

V Mělníku zvítězili Čelůstka s Ruskou Polyanskou
foto: archiv ČTA

tisková zpráva | 28.07.2015 | přečteno: 2403×

Nádherné zámecké prostředí a historické centrum města Mělník hostilo čtvrtý díl Českého poháru v olympijském triatlonu. Na tratích sprintu byli u soutoku Labe s Vltavou nejrychlejší Jan Čelůstka a Ruska Ljubov Polyanská.

V Mělníku se bojovalo na tratích sprint triatlonu a do panoramatického prostředí si našly cestu více než tři stovky závodníků. „Máme radost, když vezmu i závod SPECIALIZED OPEN, měli jsme tu přes 300 startujících, což je rekordní účast,“ pochvaloval si ředitel závodu Roman Táborský.

Na startu se objevila řada ruských reprezentantů, dále skupinky juniorů a dorostenců ze Slovenska, Polska, Německa, Francie, Anglie, Izraele i sportovci z Mexika. Ranní počasí nabídlo silný déšť, pak se ale vyjasnilo a panovalo slunečné a teplé počasí. V průběhu hlavního závodu přišla extremní bouřka.

V nabité konkurenci zvítězil mezi muži český olympionik Jan Čelůstka, za kterým doběhl Rus Andrey Bryukhankov, třetí byl další Rus Andrey Moiseenko.

„V Mělníku je vždy perfektně připravený závod na náročných tratích. Sešla se tu konkurence vyšší než na MČR, hodně silná byla ruská reprezentace. Mám z vítězství velkou radost, je to pro mě ideální příprava pro sbírání bodů pro kvalifikaci na OH v 2016,“ uvedl Čelůstka. Loňský vítěz Jiří Kalus skončil na pátém místě. „Po měsíci nezávodění jsem přijel na svůj druhý závod Českého poháru. Konkurence byla silná. Plavání nezačalo nejlépe a hned od začátku nám uplavala skupinka. Vylezl jsem na páté pozici s cca 10–15s ztrátou na Honzu Čelůstku. Ihned po depu mě předjel týmový kolega Fana Kubínek a právě díky němu jsme dostihli první čtyřčlennou skupinku ještě pod kopcem. V kopci nám ale ihned nastoupili a ujeli. Já už neměl síly Frantovi vystřídat a dojet je. Fana to dokázal a já si počkal na další skupinu. Do posledního kola začalo silně pršet a pár závodníků popadalo, tak se jelo opatrněji a tempo se uklidnilo. Z depa jsem vybíhal jako poslední, ale již v polovině běžecké trati jsem se dostal do čela naší druhé skupiny. Věděl jsem, že přede mnou je Fana s minutovým náskokem, takže jsem si už jen pohlídal páté místo. Celkové 3. místo mezi Čechy a 2. místo do 23let nehodnotím pozitivně, ale ani negativně. Umístění odpovídá momentální „formě",“ řekl Kalus.

V závodě žen byla nejrychlejší Ruska Ljubov Polyanská. Druhá doběhla Jitka Šimáková, třetí pak byla další ruská reprezentantka Anastasia Abrosiomová.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 28.07.2015 17:05:56

Nádherné zámecké prostředí a historické centrum města Mělník hostilo čtvrtý díl Českého poháru v olympijském triatlonu. Na tratích sprintu byli u soutoku Labe s Vltavou nejrychlejší Jan Čelůstka a Ruska Ljubov Polyanská.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.