Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Slavata Triatlon Tour: Jede se počasí navzdory

Slavata Triatlon Tour: Jede se počasí navzdory
foto: Slavata Triatlon Tour

Pavlína Poláková | 27.05.2015 | přečteno: 2711×

Slavata Triatlon Tour, série závodů pro děti z dětských domovů i široké veřejnosti, je ve své polovině. Startem kategorie předškolních dětí v pražských Řepích v půlce května započala svou letošní cestu se svým zakladatelem Tomášem Slavatou a míří do dalších sedmi českých měst.

Z Prahy se zelený Land „Hulk“ Rover s dvoutunovým vlekem v zápřahu stočil na jih a své zázemí s depem a dětmi oblíbeným skákacím hradem postavil v Táboře a Brně. Do Tábora dorazilo rekordních devět dětských domovů z přilehlého okolí, což ukazuje na oblíbenost akce jak u vychovatelů, tak dětí, které hojnou účastí a vzájemnou podporou své „domovské“ rodiny na trati ukázaly, jak silné pouto mezi sebou mají a jak moc si v životě dokážou fandit.

Deštivé počasí se bohužel podepsalo na účasti na závodech v Pardubicích a znemožnilo závody v Telči, kde se v kempu U Roštěnky dohodl náhradní termín a Tomášova tour se tam opět vrátí 15. června.

„Problém je dostat na závody hlavně veřejnost. Závody se většinou konají poblíž dětských hřišť nebo v parcích, kde je za hezkého počasí spousta dětí s rodiči, kteří se spontánně na závody zaregistrují. Letos dost prší a je zima, což ovlivňuje právě návštěvnost veřejnosti,“ doplňuje Tomáš.

Na druhou stranu se ale tento týden dařilo úterní akci v Náchodě, kam i přes nepříznivou předpověď, zavítala stovka závodníků. Prvně v historii si Tomáš Slavata může připsat i mezinárodní účast. Na akci dorazila Hanička z Polska, která bohužel na cyklistické trati spadla, závod ale dokončila a získala cenu za bojovnost. Horská kola, která se v rámci závodů losují, putovala opět jak do rukou závodníků z veřejnosti, tak dvěma dětem z dětského domova.

Slavata Triatlon Tour jede vstříc dalším destinacím. Na řadě je Karviná, Děčín, Liberec, Olomouc, Plzeň, Otrokovice a druhý pokus v Telči s finálovým závodem v Praze, který se odehraje 13. září.

Tomáš každý rok apeluje na dobrovolníky, kteří by mu na akcích vypomohli. Je-li mezi vámi někdo, kdo by se na některé z akcí rád podílel a společně s Tomášem rozdával radost dětem, ať neváhá navštívit jeho webové stránky www.slavatatriatlontour.cz nebo facebook a nabídnout svou pomoc.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ppolakova žena 27.05.2015 08:52:57

Slavata Triatlon Tour, série závodů pro děti cílená na sdílení radosti ze sportu dětmi z dětských domovů a veřejností, je ve své polovině. Startem kategorie předškolních dětí v pražských Řepích v půlce května započala svou letošní cestu se svým zakladatelem Tomášem Slavatou a míří do dalších sedmi českých měst.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.