Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mlynman zkrátil plavecké distance kvůli chladné vodě

Mlynman zkrátil plavecké distance kvůli chladné vodě
foto: Mlynman

tisková zpráva | 25.05.2015 | přečteno: 2852×

Poslední květnový víkend ovládnou Davidův Mlýn na Opavsku triatlonová esa, jako je Petr Vabroušek, Dan Polanský a další elitní sportovci jako třeba extrémní sportovec a paraglajdista Michal Krysta a pokusí se zdolat bezkonkurenčně nejtěžší závod na území České Republiky a získat tak korunu a titul Mlynman King.

V sobotu 30. května v 9:30 hodin se závodníci i fanoušci triatlonu mohou těšit na první závod s názvem Mlynman Half, který v sobě skrývá plavání 500 m – silniční kolo 90 km – běh 20 km. V neděli 31. května v 11:00 začíná druhý závod s názvem Mlynman Cross, jenž je kratší, zato se ale odehrává v náročném terénu: plavání 250 m – horské kolo 30 km – běh 10 km.

„Teplota vody na Šifrách v lomu ve Svobodných Heřmanicích ne a ne stoupat. V neděli jsme naměřili skoro 13 °C. Po důkladném zvážení jsme rozhodli přistoupit ke zkrácení plaveckých distancí na bezpečnější a zdolatelnější vzdálenosti 500 a 250 metrů. Rovněž připomínáme, že ač na bezpečnost bude dohlížet vodní záchranná služba a dobrovolníci z řad vodáků, neopreny jsou povinné a doporučujeme zdvojit plavecké čepice. Budou k dispozici k zapůjčení i před startem. Bude to husté, bude to studené, bude to výzva, ale bude to určitě krásné!“ uvádějí pořadatelé na svém webu.

Pro příznivce pouze běhu jsou letos připravené dva okruhy údolím řeky Moravice – 10 km a nově 5 km. Start běžeckého závodu Mlynman run and walk je v 9:30, startovné je dobrovolné a výtěžek poputuje do dětských domovů v Melči a Radkově. Pokud se však na běh necítíte a rádi byste si běžeckou trasu prošli, vyžádejte si na startu kartičku, nasbírejte na několika zajímavých zastávkách razítka a v cíli získejte odměnu.

Sportovní multivíkend v Davidově Mlýně myslí i na děti a pod názvem Mlynman Junior si pro ně připravil kromě tradičních a prestižních dětských duatlonů také soutěž odrážedel pro nejmenší děti a biatlonový závod. Děti budou startovat jednotlivě na trase dlouhé cca 600 m, budou překonávat drobné překážky, jako podlézaní tunelem, kličkování kolem kuželů, přelézání klády, ale hlavně na vytvořené bezpečné střelnici vystřelí z paintballové pušky na vytvořený terč tři rány.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 25.05.2015 06:46:55

Poslední květnový víkend ovládnou Davidův Mlýn na Opavsku triatlonová esa, jako je Petr Vabroušek, Dan Polanský a další elitní sportovci jako třeba extrémní sportovec a paraglajdista Michal Krysta a pokusí se zdolat bezkonkurenčně nejtěžší závod na území České Republiky a získat tak korunu a titul Mlynman King />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.