Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TRIPrague ladí tratě na srpnový vrchol sezony

TRIPrague ladí tratě na srpnový vrchol sezony
foto: TRIPrague

Česká triatlonová asociace | 05.05.2015 | přečteno: 3598×

Od 14. do 16. srpna proběhne v Praze mezinárodní sportovní akce Prague Triathlon Weekend. Jejím vrcholem bude závod TRIPrague na tratích polovičního ironmana, který bude třešničkou na dortu. Vedení České triatlonové asociace věří, že se akce zúčastní více než 1 000 sportovců z celého světa.

„Velké a silné svazy dělají velké závody,“ začala svou řeč na tiskové konferenci předsedkyně České triatlonové asociace Lenka Kovářová. Závod TRIPrague se pojede na tratích polovičního ironmana a bude vrcholem třídenní mezinárodní sportovní akce Prague Triathlon Weekend, při které bude centrum české metropole patřit sportovcům všech věkových i výkonnostních kategorií.

„Po dohodě s magistrátem jsme se rozhodli uspořádat v historickém centru Prahy závod, který by se v budoucnu mohl stát součástí některé z celosvětových prestižních sérií,“ pokračovala Kovářová. Závody v centru města mají fantastickou a bouřlivou kulisu, díky které sportovci často překonávají své hranice.

Plavecká část a tím i celý triatlon odstartuje na Střeleckém ostrově, který se následně obeplave. Depo pak bude na Janáčkově nábřeží, odkud triatlonisté vyrazí na cyklistickou část směřující nejspíš k Mníšku pod Brdy. Ve hře je stále i varianta na Karlštejn, která se však zdá být momentálně méně pravděpodobná. I běžecká trať má dvě varianty. Preferovaná trasa přes Karlův most čeká na schválení. Každopádně se však poběží čtyři okruhy centrem Prahy s cílem na mostě Legií.

„Když jedete na kole, běžíte a všude kolem vás jsou lidé, kteří fandí a povzbuzují, máte pocit, že máte křídla, nekonečně energie a že doslova letíte,“ řekl mistr Evropy z roku 2001 Filip Ospalý, který si TRIPrague nenechá ujít. V Praze se kromě Ospalého představí i nejlepší český železný muž Petr Vabroušek.

TRIPrague do své termínovky zařadily i zkušené triatlonistky Radka Vodičková a Eva Potůčková. „Patnáct let jsem zde žila, takže se vrátím na své tréninkové tratě. Je to lákavé, atraktivní a nechat si to ujít by byl hřích. Kdy si ve Vltavě zaplavete před burácejícími diváky, kdy se můžete proběhnout historickým centrem. Závod určitě přiláká silnou mezinárodní konkurenci a já se na něj moc těším,“ uvedla Potůčková.

Součástí akce bude mnoho doprovodných závodů. „Jsou připraveny závody pro děti a mládež, štafety, bude i MINI TRIPrague. Ideální příležitost pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet triatlon. Celá akce je zaměřena na širokou sportovní veřejnost a každý si ten svůj závod najde,“ dodala Kovářová.

Praha by v budoucnu také ráda hostila některý ze závodů Challenge nebo Ironman. „Tyhle seriály jsou opravdovým magnetem pro triatlonisty z celého světa. Praha je krásné město a spousta závodníků prahne po tom tady závodit. A proto je tu TRIPrague,“ řekl ředitel závodu a ředitel ČTA v jedné osobě Tomáš Petr.

spoluautorkou článku je Markéta Kalinová

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 05.05.2015 16:17:33

Od 14. do 16. srpna proběhne v Praze mezinárodní sportovní akce Prague Triathlon Weekend. Jejím vrcholem bude závod TRIPrague na tratích polovičního ironmana, který bude třešničkou na dortu. Vedení České triatlonové asociace věří, že se akce zúčastní více než 1 000 sportovců z celého světa.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.