Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kubíček pátý v terénním triatlonu Xterra na ostrově Réunion

Kubíček pátý v terénním triatlonu Xterra na ostrově Réunion
foto: archiv Red Bull

tisková zpráva | 27.04.2015 | přečteno: 3824×

Světová série extrémních závodů Xterra se v neděli přesunula na ostrov Réunion v Indickém oceánu. Tamější ráj se na okamžik proměnil v peklo na zemi pro mnoho závodníků. Xterra je jeden z nejextrémnějších a nejnáročnějších závodů na světě. Závod se skládá z 1,5 km plavání v Indickém oceánu, 30 km jízdy na horském kole nelítostným terénem a během dlouhým 10 km. To vše pod rozžhaveným africkým sluncem v neskutečných teplotách.

Závodu se účastnil i český terénní triatlonista Jan Kubíček, který má s extrémními závody bohaté zkušenosti. Přesto i on měl co dělat, aby se s vedrem, které tam panovalo, popasoval. „Po příjezdu jsem se snažil sžít se s oceánem, náročnou tratí a teplým počasím, které na ostrově panuje. Opravdu nejtěžší bylo poprat se s tím vedrem, nebyl tam ani kousek stínu,“ říká Jan Kubíček.

Po první části závodu byl Kubíček na 18. místě. Sám sebe hodnotí spíše jako slabšího plavce. Ale pak do toho šlápl. Na kole se probojoval až na 8. pozici a to i přes extrémně náročnou trať. „Na trati jsme měli dvacetiminutový brutální endurový sjezd, ze kterého jsem měl velký respekt, především z možných defektů,“ popisuje Jan Kubíček nejtěžší část závodu. Nicméně i na závěrečném běhu ho nečekalo nic snadného. „Trať byla plná lávových kamenů, běželo se přes pláže, brodili jsme se v řece. Součástí byl i skalnatý terén, kde šlo spíše o lezení než běh,“ dodává Jan Kubíček. V závěru vybojované 5. místo je tak pro Kubíčka skvělým výsledkem.

Tato světová série vyvrcholí finálovým závodem, který se koná v listopadu a hostit ho bude Hawai. A právě prostředí Réunionu se Hawaii velmi podobá. „Kamenité traily, prach, volné kameny, ostré trny, které prorazí i gumu na motorce,“ popisuje Jan Kubíček náročnou trať. Tyto překážky pak mohou být příčinou technických problémů, které by závodníkům nemusely dovolit závod dokončit.

XTERRA je velmi fyzicky i psychicky náročný závod, ve kterém člověk překonává sám sebe, své limity. Triatlon není výzvou založenou pouze na jednotlivých disciplínách, ale zejména díky klimatickým podmínkám, se kterými se tu každý účastník musí vypořádat. Světová série závodů nabízí nejrozmanitější, nejpozoruhodnější a nejnáročnější podmínky, od tropické džungle až po zasněžené Alpy. Zkrátka na takový závod účastníci jen tak nezapomenou.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 27.04.2015 13:58:13

Světová série extrémních závodů XTERRA se v neděli přesunula na ostrov Réunion v Indickém oceánu. Tamější ráj se na okamžik proměnil v peklo na zemi pro mnoho závodníků. XTERRA je jeden z nejextrémnějších a nejnáročnějších závodů na světě. Závod se skládá z 1,5 km plavání v Indickém oceánu, 30 km jízdy na horském kole nelítostným terénem a během dlouhým 10 km. To vše pod rozžhaveným africkým sluncem v neskutečných teplotách.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.