Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Slavata Triatlon Tour: Aby svět dospělých nezapomněl

Slavata Triatlon Tour: Aby svět dospělých nezapomněl
foto: Slavata Triatlon Tour

Tomáš Slavata | 19.04.2015 | přečteno: 3075×

Letošní rok přinese možnost se aktivně podílet na akcích pro děti a přirozenou cestou je povzbudit v rámci Slavata Triatlon Tour. Od prvopočátku mi jde o spojení dětí a různých světů, které naše společnost oddělila, a posunout v myšlence “udělat něco pro děti” i svět dospělých. Dokázat dětem, že na ně dospělý svět nezapomněl.

V době, kdy firmy pro své zaměstnance organizují teambuildingy či koučovaní sebe sama a dokáží vynakládat nemalé částky na tyto aktivity, které mají posouvat jejich možnosti či lepší komunikaci na pracovišti, jsem se rozhodl posunout své akce mnohem dál a nabídnout široké veřejnosti společný den s dětmi, včetně těch z dětských domovů.

Nejen firmy, ale také některé rodiny hledají v dnešní době cestu, jak spolu trávit více času. Akce, na kterých by členové rodiny fungovali jako jeden tým, by jim pomohla podílet se na společné věci v době, kdy internet a moderní technologie společnou domácnost spíše štěpí na oddělené světy.

Firma či rodina pak společně se mnou může vybudovat den, který si odneseme v sobě. Radost dětí nám dá mnohem více, než si dokážeme mnohdy dát my sami navzájem. Každým rokem mám stejný problém jak s dobrovolníky, tak s financováním základních potřeb na tyto akce. Na každém závodě se losují čtyři kola Author a děti mají možnost bez ohledu na své vybavení přijít a závodit na kolech, které jim zapůjčíme. V jeden den se na start postaví děti bez rozdílu zázemí a navzájem se podpoří.

Já sám se už nechci spoléhat na velké firmy, ale chci vytvořit rozumný systém menších dárců, jakousi teambuildingovou akci, která bude nejen pomáhat dětem kolem nás, ale bude mít mnohem větší rozměr. Tím chci do své práce přinést i vyšší transparentnost a lidé či firmy, které akce podpoří, uvidí, kam jsou jejich finance a čas vloženy. Stanou se součástí dětských snů a jejich boje. Dohromady se jedná o 13 závodů po celé České republice a také spousta doprovodných akcí.


STRÁNKA NA FACEBOOKU

WEBOVÉ STRÁNKY SLAVATA TRIATLON TOUR

PŘÍBĚH TOMÁŠE SLAVATY

PŘÍBĚH DOMINIKA, SVĚŘENCE TOMÁŠE SLAVATY


Díky podpoře Nadačního fondu Albert se mi v roce 2010 podařilo uskutečnit sérii triatlonových závodů pod jménem Albert triatlon tour pro děti z dětských domovů i běžných rodin po celé České republice. Základní změnou minulého roku byl název celé tour, ve kterém přestalo figurovat jméno obchodního řetězce, ale po dohodě s partnery nese mé jméno. Oprostila se tedy od reklamního štítu a začala se soustředit na příběh, který tato série nese. Chci předat kus něčeho, čemu věřím, nikoliv akci spojovat s velkými firmami a jejich názvy. Celá série už tak navždy ponese jméno „Slavata Triatlon Tour“.

V roce 2015 vstoupí tento unikátní projekt do pátého ročníku. Důkazem jeho jedinečnosti je získání ceny za nejlepší charitativní projekt roku 2012. Smyslem Slavata Triatlon Tour je podpořit integraci dvou zdánlivě rozdílných světů dětí z dětských domovů a běžných rodin. Přivést děti ke sportu a naučit vzájemné solidaritě bez ohledu na sociální postavení ve společnosti. Probudit v nich soutěživost a zdravé sebevědomí, ale také odhalit skryté talenty. Povzbudit děti, aby za své sny bojovaly a nebály se za nimi jít, i když jim osud nedopřál zrovna ideální startovní podmínky.

V rámci této série závodů je na každém závodě možnost si zapůjčit kolo a vybavení, čímž dávám šanci i dětem z rodin, které si třeba nemůžou kolo dovolit, ale přesto by chtěly, aby si jejich děti tento krásný sport mohly vyzkoušet. Dávám jen šanci, kterou jsem já sám v dětství nedostal a musel za ní bojovat – to je Slavata Triatlon Tour.

Slavata Triatlon Tour 2015

12. 5. 2015 Start závodu Praha – Řepy

14. 5. 2015 Tábor – Areál Komora

19. 5. 2015 Brno – Sportovní Areál Pod Plachtami, Nový Lískovec

20.5. 2015 Telč – u rybníka Roštejn

21. 5. 2015 Pardubice

26. 5. 2015 Náchod – dopravní hřiště

2. 6. 2015 Karviná

4. 6. 2015 Děčín – Zámecký park, Mariánská louka

9. 6. 2015 Hrádek nad Nisou – areál Kristýna

11. 6. 2015 Olomouc – park Flora

16. 6. 2015 Plzeň – Škodaland

18. 6. 2014 Otrokovice – Rekreační oblast Štěrkovistě

13. 9. 2015 Finále Praha – Butovice

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Slavaťák muž 19.04.2015 15:00:02

Letošní rok přinese možnost se aktivně podílet na akcích pro děti a přirozenou cestou je povzbudit v rámci Slavata Triatlon Tour. Od prvopočátku mi jde o spojení dětí a různých světů, které naše společnost oddělila, a posunout v myšlence “udělat něco pro děti” i svět dospělých. Dokázat dětem, že na ně dospělý svět nezapomněl.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.