Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Seriál závodů H-triatlon TOUR 2015 se blíží

Seriál závodů H-triatlon TOUR 2015 se blíží
foto: Htriatlon

tisková zpráva | 14.03.2015 | přečteno: 3864×

Přípravy letošního seriálu H-triatlon Tour jsou již v plném proudu. I tento rok se můžou účastníci i diváci těšit na čtyři hlavní závody, o které je rok od roku větší zájem. Je to nejen kvůli možnosti výběru tratí, jejichž délka umožňuje účast všech věkových kategorií, ale také díky profesionálnímu sportovnímu servisu a bohatému doprovodnému programu.

V průběhu letošních jarních a letních měsíců se mohou profesionální i rekreační sportovci z celé České republiky těšit na celkem čtyři hlavní závody v režii sdružení H-Triatlon. Sezónu zahájí již v dubnu běžecký kros Skalka na Praze 5. Své síly mohou poměřit malí i velcí, sportovní nadšenci i profesionálové na červnovém Terénním triatlonu v Hostivaři nebo na červencovém Pražském triatlonu v Dolních Počernicích. Také letos bude nabídku pražských závodů doplňovat oblíbený Houmrův triatlon v Jiříkově, který je největším triatlonovým závodem ve Šluknovském výběžku. Seriál závodů bude tradičně uzavírat podzimní čtyřboj.

„Letos oslaví sdružení H-Triatlon páté výročí a my bychom velmi rádi tyto narozeniny oslavili v pohybu spolu se všemi příznivci a závodníky,“ říká Mgr. Vladislav Dykast, ředitel sdružení H-Triatlon a dodává: „Na první ze seriálů H-Triatlon Tour 2015 – běžecký kros Skalka 2015 se mohou zájemci registrovat již nyní přes naše internetové stránky www.htriatlon.cz.“

Část ze startovného putuje každým rokem na dobročinné aktivity. V loňském roce podpořilo sdružení H-Triatlon částkou 35 000 Kč Nadaci pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Letošní výtěžek pomůže konkrétnímu hendikepovanému sportovci – plavci Tomáši Hlavinkovi, který je na vozíku od svých osmi let.

Tomáš Hlavinka míří v dubnu do Berlína na kvalifikaci na mistrovství světa a v červenci se chystá na Mistrovství světa do Glasgow, kde bude usilovat o splnění limitů na Paralympiádu v Rio de Janeiru. Na posledním Mistrovství světa v Montrealu v roce 2013 se umístil na pátém místě. Náklady na nadcházející závody jsou více než 50 000 Kč. Startem na závodech H-Triatlon TOUR 2015 a nákupem trička mohou lidé podpořit Tomáše v jeho cestě na mistrovství světa.

Novinkou letošní H-Triatlon TOUR 2015 je možnost sbírat body za umístění v jednotlivých závodech a na webových stránkách sledovat průběžné pořadí závodníků. Soutěžící s nejvyšším počtem bodů po zakončení H-Triatlon TOUR 2015 získá hlavní cenu, kterou je FullHD LED TV od firmy LG s úhlopříčkou 123 cm.

Tvářemi všech závodů letos budou oblíbený herec a bavič Petr Čtvrtníček a triatlonista Ondřej Teplý, který nevynechal ani jeden Terénní triatlon v Hostivaři a oceňuje mimo jiné zajímavé lokality triatlonových tratí. Všechny tři triatlonové soutěže bude tento rok moderovat Stanislav Bartůšek, skvělý komentátor a odborník na triatlon.

Všechny závody jsou vhodné pro aktivní sportovce, nadšené amatéry i pro celou rodinu. To znamená, že v rámci jednoho závodu si může závodník sám vybrat, jakou obtížnost či délku trasy zvolí. Závodit mohou také štafetové týmy. Sdružení H-Triatlon podporuje třetím rokem tři dětské domovy, kterým zajišťuje odvoz na sportovní akci a speciální občerstvení. Pátým rokem sdružení H-Triatlon úspěšně spolupracuje s Hlavním městem Praha a letos nad pražskými závody převzala záštitu radní Hana Nováková.

Samozřejmostí všech závodů je zajištění profesionálního sportovního servisu pro závodníky i diváky. Všechny akce budou profesionálně zabezpečeny zástupci Zdravotní služby. Po skončení závodů je připraven doprovodný program, jako například pohled na svět přes alkobrýle, skákací hrad, házení míčkem a kroužky na terč, přetahování lanem a další soutěže pro děti.

Čtyři hlavní závody sezóny

• 19. 4. 2015 běžecký kros Skalka

• 28. 6. 2015 Terénní triatlon

• 19. 7. 2015 Pražský triatlon

• 1. 8. 2015 Houmrův triatlon

Vedlejší závody

• 4boj

• Badmintonový turnaj Royal Open Praha

Více informací na www.htriatlon.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/houmruvtriatlon

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 14.03.2015 14:12:40

Přípravy letošního seriálu H-triatlon Tour jsou již v plném proudu. I tento rok se můžou účastníci i diváci těšit na čtyři hlavní závody, o které je rok od roku větší zájem. Je to nejen kvůli možnosti výběru tratí, jejichž délka umožňuje účast všech věkových kategorií, ale také díky profesionálnímu sportovnímu servisu a bohatému doprovodnému programu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.