Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Termínová listina Českých pohárů se rychle plní

Termínová listina Českých pohárů se rychle plní
foto: Zdenek Krchák

Česká triatlonová asociace | 29.12.2014 | přečteno: 3351×

Štědrý den je za námi, nový rok klepe na dveře a vedení České triatlonové asociace pilně připravuje novou sezonu a seriály Českých pohárů. Novinky představuje Tomáš Petr, ředitel České triatlonové asociace.

Změny nastanou už v zimním triatlonu, kterým v minulých letech startovala domácí scéna Českého poháru. „Pro zimní část sezony jsme se rozhodli po několika letech nevyhlásit Český pohár v zimním triatlonu. Tři závody v této náročné sportovní disciplíně ale podpoříme. Jedná se o tradiční destinace: Jablonec nad Nisou, Vimperk a Praděd. MČR je naplánované do Vimperku,“ řekl Tomáš Petr.

Populární Aquatlonový pohár je připraven a bude mít pět závodů. Závod v Rychnově nad Kněžnou nahradí nový závod v Praze. MČR pro všechny kategorie přivítá Jablonec nad Nisou. Co se týče hlavní triatlonové série, kterou je olympijský a sprint triatlon, ta bude oproti loňsku zúžena.

„Nebude tak početná jako v roce 2014. V tento okamžik je připraveno šest tradičních závodů a jeden závod na úvod sezony ještě řešíme. Tradiční závod v Táboře je zařazen do Evropského poháru juniorů, a tak paralelní závod Českého poháru nebude vyhlášen jako ČP pro tuto kategorii. Pro kategorii dospělých bude podnik v Táboře mistrovstvím ČR ve sprint triatlonu. Podobně tomu bude v Karlových Varech, kde je závod vyhlášen jako Evropský pohár pro kategorie dospělých. ČP v Karlových Varech tedy bude pro všechny kategorie mimo 20+, tedy dospělých. MČR v Olympijském triatlonu pro kategorie dorostu, juniorů a dospělých proběhne v Račicích a pojede se s poveleným draftinkem. MČR žákovských kategorií je vyhlášeno do Opavy,“ vysvětlil Tomáš Petr.

Český pohár v dlouhém triatlonu a duatlonu pod názvem FORD CZECHMAN TOUR 2015 bude mít sedm zastávek. „Změnou oproti roku 2014 je změna místa a termínu Slovakmana 113, který se uskuteční v Šamoríně 13. září. MČR v dlouhém triatlonu bude v Otrokovicích a Moraviman bude současně i mistrovstvím Slovenské republiky. MČR ve středním triatlonu se vrací do Žďáru nad Sázavou na tratě Pilmana,“ dodal Tomáš Petr.

Co se týče Českého poháru v terénním triatlonu, tam bude jasno v průběhu ledna. „Xterra ČP se ještě připravuje, ale věříme, že hned v průběhu ledna budou termíny potvrzené. Vrcholem na poli terénního triatlonu bude i v dalším roce závod v Prachaticích, který je zařazen do Světového poháru,“ uvedl Tomáš Petr.

Novinkou Českých pohárů bude připravovaná série v duatlonu, která je navržena již z tradičních závodů. Pro kvadriatlonisty je připraven závod v Týnu nad Vltavou, který bude současně Světovým pohárem a MČR.

„Vážení triatlonisté, jménem ČTA vám přeji pohodový konec roku 2014 a do toho dalšího klidnou vodu, bezpečnou jízdu a lehký krok.“ Tomáš Petr, ředitel ČTA.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 29.12.2014 21:41:41

Štědrý den je za námi, nový rok klepe na dveře a vedení České triatlonové asociace pilně připravuje novou sezonu a seriály Českých pohárů. Novinky představuje Tomáš Petr, ředitel České triatlonové asociace.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.